O Celta perde e descólgase da loita polos postos europeos

(0-2). O Eibar levou os tres puntos de Balaídos, o escenario onde os vigueses reciben o Genk nos cuartos da Europa League.

|

CeltaeibarO Eibar leva os tres puntos de Balaídos. //Foto: RC Celta.

Derrota do Celta en Balaídos que lle custa as posibilidades de pelexar polos postos europeos. O Eibar levou os tres puntos ante un cadro celeste formado por xogadores pouco habituais para Berizzo, unha rotación coa vista posta no encontro do xoves.

Kike García na primeira metade, e Pedro León na segunda, fixeron os goles do encontro. O Celta mellorou na recta final, grazas aos cambios, e mesmo enviou dous balóns aos paus na segunda metade, pouca puntería para recortar distancias ante o Eibar.

O Celta saíu coa idea de levar a iniciativa, pero sen capacidade para dominar chegoulle o gol no minuto 12. A partir de aí o Eibar levou o peso do partido, dominando a posesión e abafando ao Celta, obrigado a repeler os balóns que foron chegando á súa área. Os celestes apenas crearon perigo antes do descanso.

Aos cinco minutos da continuación, Pedro León puxo o 0-2 definitivo no marcador, aínda que os vigueses tiveron algunha oportunidade de achegar distancias. Pouco despois Jozabed enviou un balón ao pau e cumprida a hora de partido a afección reclamou penalti por unha man dentro da área armeira, que o colexiado non sinalou, con acerto.

A entrada de Aspas notouse no cadro celeste. O de Moaña mandou outro balón ao traveseiro e ameazou con outro remate que non puido ser tras un centro desde a banda. O Celta apertou nos instantes finais, con dúas ocasións de Beauvue e Roncaglia que puido desbaratar Yoel.

O xoves os celestes reciben o Genk belga na ida dos cuartos da Europa League, case o último tren se queren volver a próxima tempada á competición continental.

relacionada Mouriño anuncia que o Celta se vai de Vigo: "Bótannos, non hai retorno"