O 'Costiña' se reinventa no seu menú primavera-verán estreando o selo Galicia Calidade
O chef galego Manuel Costiña, terceira xeración do restaurante de Santa Comba e posuidor dunha Estrela Michelin, inicia a tempada de verán con novos retos no seu menú.
O chef galego Manuel Costiña, terceira xeración do restaurante de Santa Comba e posuidor dunha Estrela Michelin, inicia a tempada de verán con novos retos no seu menú.
Ademais de retocar o seu menú 'Garatuxa', o santacombés loce o selo Galicia Calidade, concedido recentemente pola Xunta de Galicia.
Ao Costiña non se vai a comer. Vai vivir unha experiencia gastronómica única e irrepetible. Cun percorrido ideado para espertar todos os sentidos, Manuel Costiña e o seu equipo transportan aos comensais a unha infinidade de lugares a través dos viños máis selectos da Ribeira Sacra ou cos peixes máis frescos e salvaxes da nosa costa galega. Produto de calidade e proximidade son a mellor carta de presentación do restaurante de Santa Comba, ademais dunha Estrela Michelín, que non é pouca cousa.
'GARATUXA' PARA Os SENTIDOS
Agora, no Costiña están do trinque, poñendo o acento no seu renovado menú 'Garatuxa', unha homenaxe a Galicia, á lingua e ao agarimo e coidado que dedican a cada prato. No restaurante santacombés, o cambio de estación supón readaptar a estrutura dun restaurante que leva funcionando desde 1939 e que na súa terceira xeración á fronte dos fogóns logrou fitos de verdadeiro mérito, como lucir o selo de garantía Galicia Calidade concedido pola Xunta. Só 34 establecementos hostaleiros máis poden presumir diso.
Da trastienda á zona de sobremesa, o circuíto que propoñen Costiña e o seu equipo -"a súa familia", como el sempre se encarga de lembrar- lévanos por todas as estancias do lugar, onde cada unha cumpre a súa función, que sempre é sorprender ao visitante e facerlle desexar que a viaxe non se acabe nunca.
GALICIA NO PRATO
Xa no salón, rodeados de caldos e queixos do país, Costiña presenta na mesa de Galicia as súas últimas creacións: 'Sopa de espinaca, mexillón e berberecho con aire de fiuncho', 'Allo porro confeitado, ajoblanco, emulsión de piparra e tomate con dentelle', ' Jarrete de lechazo asado, crema de apio nabo e verduritas', ' Centola cocida en auga de mar, crema de wakame e mexillón', ' Lagostino braseada, emulsión das súas corais e caviar Amur' ou ' Salmonete na súa salsa de algas, chícharo e fiúncho', todo iso coroado cunhas sobremesas onde 'Terra' , a súa última delicia que honra á terra e ao doce.
Con todo, non poden faltar bocados a previos ao festín, exquisitos e mundialmente coñecidos como o 'Polbo de Lira no seu zume e crujiente', a 'Parata de Coristanco' ou as 'Anchoas de Santoña en aceite tépedo', entrantes únicos do Costiña.
UN DOCE FINAL
O colofón chega na zona de sobremesa, onde cafés e licores de todos os recunchos do planeta coroan unha velada sublime, acompañados, como non, dos 'CostiñaChocolat' e outros doces que non fixeron máis que facer crecer e expandir a firma Costiña, que cada ano afronta novos retos e aventuras. Así desde 1939. E por moitos anos máis.
Escribe o teu comentario