​Case 100 anos de tradición, o secreto detrás dos mellores bombones do mundo made in Santa Comba

|

Os aclamados bombones do restaurante de Santa Comba naceron durante a pandemia e agora son un dos selos do local.


Manuel Costiña, terceira xeración á fronte do Retiro dá Costiña, recibe eloxios ata dun titán da cociña como Martín Berasategui, que ten este restaurante como un dos seus favoritos.



Costiu00f1a restaurante




Manuel García e o seu equipo entre fogóns | Foto: @RetirodaCostina


Poucos negocios poden presumir dun século de vida, e moito menos nesta sociedade cambiante na que o novo faise vello pronto e todo ten que estar á última. Esta présa por ser a espada da modernidade trasladouse tamén á cociña, onde as tendencias e crúzanse cun estilo de vida no que a comida rápida é o recurso da maioría para encher o estómago sen importar con que. É en Santa Comba, apartada do mundanal ruído, onde a tradición mantense inalterable en o Retiro dá Costiña, con máis de 80 anos ás súas costas e coa capacidade de innovar e sorprender intacta.


Na fala da xente polos seus bombones, aos que pronto uns poucos elixidos poderemos botar a luva e coñecer as reviravoltas desta obra cume da repostería galega, o chef Manuel Costiña recolleu a testemuña da súa familia á fronte dos fogóns como recolle os eloxios que cultiva coas súas creacións á luz da súa estrela Michelín. Unha creación que, ademais, naceu nun momento escuro como a pandemia, onde a restauración foi un dos sectores máis golpeados polas restricións.



Lonxe de colgar os mandís, no obradoiro e restaurante xalleiro puxéronse ao choio para manter a actividade. O resultado foi un produto que agora é bandeira dun restaurante aclamado pola crítica e polo que pasan famosos da talla do presentador Roberto Vilar ou os irmáns Torres, Sergio e Javier, cociñeiros de renomes e talvez recomendados pola plataforma líder en reservas en Europa, 'ElTenedor', que ten ao Retiro dá Costiña entre os 25 mellores da súa clasificación grazas á valoración dos seus comensais.


“COMO NA CASA DOS teus PAIS”

Non por nada, o propio Martín Berasategui elixiu a este restaurante entre o TOP-10 dos seus favoritos, un lugar ao que acode para darse “unha homenaxe”. Berasategui, toda unha institución no mundo da cociña, describía o Retiro dá Costiña como “un sitio deses nos que entras e séntesche como na casa dos teus pais, onde che coidan e sérvenche comida ben tratada, reconfortante e con tradición”.

.


Con todo, como ocorre cos seus famosos bombones, do restaurante de Santa Comba destaca o produto, unha materia prima só ao alcance de Galicia, especialmente no que a mariscos e peixes refírese, así como a súa excelente adega. É por isto que ninguén dubida en desprazarse ata Santa Comba se o que queren é gozar dunha boa comida, xa que a viaxe vale a pena e o padal agradecerallo por sempre.   

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE