Os bombones con Estrela Michelin máis famosos de Galicia volven para loitar contra a esclerose múltiple
O Retiro dá Costela recada fondos coa venda dos ‘Costiña Chocolat’ para axudar á Asociación Compostelá de Esclerose Múltiple.
O Retiro dá Costela recada fondos coa venda dos ‘Costiña Chocolat’ para axudar á Asociación Compostelá de Esclerose Múltiple.
O 50% das ganancias dos doces irán parar ás arcas da asociación, que investirá o diñeiro en “mellorar a calidade de vida das persoas afectadas por esclerose múltiple, párkinson e outras enfermidades neurodegenerativas”.
O Nadal é tempo de turróns, mazapanes, mantecados…e ‘Costiña Chocolat’. Os bombones do obrador do Retiro dá Costiña, un dos poucos restaurantes con Estrela Michelin de Galicia, son todo un manxar e estanse convertendo nunha tradición do Nadal a pesar dos seus pouco máis de dous anos de vida. Manuel Costiña e o seu equipo idearon estas deliciosidades durante a pandemia e o experimento non puido saírlles mellor. Éxito de venda e crítica, os bombones regresan cun fin solidario: axudar aos pacientes de esclerose múltiple.
Do chef Manuel Costiña, ademais de pola súa calidade culinaria, destácano aqueles que o coñecen pola súa xenerosidade e o apego á súa terra, xa sexa colaborando con produtores locais ou en iniciativas altruístas. Nesta ocasión, o restaurante de Santa Comba colabora coa Asociación Compostelá de Esclerose Múltiple (ACEM), que recibe o 50% de cada venda dos doces.
Os bombones teñen un prezo especial de 10 euros a caixa e cos beneficios ACEM “busca contribuír a mellorar a calidade de vida das persoas afectadas por esclerose múltiple, párkinson e outras enfermidades neurodegenerativas”.
Os bombones son xa archiconocidos non só en Galicia, senón que cruzaron todas as fronteiras. Os seus catro estilos (chocolate branco, con leite, blond ou caramelo e negro) seducen a todos os padais e son perfectos para regalar, especialmente agora que teñen un fin tan nobre e solidario.
Escribe o teu comentario