O Celta de Vigo triunfa en casa contra a Granada a pesar da expulsión de Aspas

O equipo vigués ha demostrado fortaleza e estratexia defensiva nun partido marcado pola resistencia e a vitoria pola mínima

|

GBedL6KWYAEncaa
Strand Larsen celebrando o seu gol no minuto 19 da partido / Foto: @LaLiga

No encontro de hoxe da 17ª xornada da liga, o Real Club Celta de Vigo enfrontouse á Granada nun partido que terminou cunha axustada vitoria para o equipo local. A pesar de xogar cun xogador menos nos minutos finais, o Celta logrou resistir os embates do Selecta e manter a súa vantaxe. A expulsión do seu capitán, Iago Aspas, non impediu que o equipo de Benítez levase os tres puntos en casa, demostrando unha notable capacidade de sufrimento e resistencia.

O Celta mostrou a súa intención ofensiva desde o primeiro minuto, con Aspas e Tapia combinando para un primeiro intento que se foi alto. A presión alta do equipo local mantívose constante, o que dificultou a saída do balón da Granada. No minuto 7, Kevin Vázquez tivo unha oportunidade tras unha falta executada por Aspas , pero o seu disparo non atopou portaría.

A primeira metade continuou co Celta levando a batuta do encontro. Unai estivo preto de anotar no minuto 13 cun cabezazo que se foi desviado, e Guaita realizou unha parada importante no minuto 16 tras un remate de cabeza de Gambau. O merecido gol para o Celta chegou no minuto 19, cando Larssen, tras un córner, anotou de tacón pondo o 1-0 no marcador.

A Granada buscou reaccionar na segunda metade, gañando maior posesión e creando algunhas oportunidades. No entanto, Guaita na portaría do Celta mostrouse seguro, detendo un intento perigoso de Bryan Zaragoza no minuto 25. A pesar do cartón amarelo a Larssen pola súa celebración do gol, o Celta mantivo a súa vantaxe.

A tensión aumentou no minuto 79 cando Aspas foi expulsado por un pisotón a Melendo , deixando ao Celta con 10 xogadores. Esta situación levou á Granada a apropiar do xogo nos minutos finais, pero a defensa do Celta, apoiada por intervencións clave de Guaita, logrou conter os ataques do equipo visitante.

Nos momentos finais, a Granada intensificou a súa presión buscando o empate, pero o Celta, mostrando unha notable solidez defensiva e cohesión de equipo, logrou resistir até o asubío final, asegurando unha vitoria crucial en casa. Este triunfo demostra a capacidade do Celta para superar adversidades e manter firme baixo presión, un aspecto crucial para o seu desempeño na liga.