O Dépor ata a permanencia cun empate ante o Vilarreal

(0-0). Pepe Mel defendeu que os branquiazuis conseguiron "o punto polos nosos méritos, fixese o Sporting o que fixese".

|

Deporpermanencia

O cadro deportivista celebra a permanencia. //Fonte: RC Deportivo

O RC Deportivo repetiu, doce meses despois, xornada e escenario para salvarse, tras amarrar no penúltimo partido un empate sen goles en Vilarreal que, unido ao punto sumado polo Leganés en Bilbao, fan imposible que o Sporting supere os branquiazuis, que militarán por cuarta campaña consecutiva na máxima categoría.

O encontro comezou parello, cun primeiro cuarto de hora no que apenas houbo accións dignas de mención en ningunha das dúas áreas. As posesións duns e outros eran máis ben curtas pero nin dese modo se descompuxeron os seus respectivos sistemas defensivos.

No minuto 17, Onda John estivo a piques de abrir o marcador nun disparo afastado e inesperado. Sete minutos despois, a oportunidade foi para o equipo local, nun disparo desde a frontal de Bruno Soriano que marchou pola liña de fondo.

O Dépor sacudiu un pouco o dominio recentemente superada a media hora, pero sen crear perigo. Ao fío do descanso, Germán Lux evitou o gol nun cabezazo de Daniele Bonera á saída dun córner botado por Jonathan dous Santos.

A segunda metade arrincou coa mesma tónica. O equipo de Fran Escribá monopolizando a posesión pero sen mirar cara a Lux máis que con disparos desde a longa distancia, sempre desviados.

Aos dez minutos do segundo tempo, Bruno Soriano elevouse sobre a defensa deportivista nun saque de córner, pero a pesar da súa situación vantaxosa o seu cabezazo foi desviado, á dereita do portal de Lux. Foi a ocasión máis clara ata entón.

Lux evitou outra vez o gol no minuto 69. O gardameta arxentino tapou un lanzamento de Jaume Costa. O seu rexeite pasou entre Bakambu e Bruno Soriano, que esperaban ao bordo da área pequena para remachar o gol.

Nos últimos minutos, o Vilarreal apertou pero tampouco creou situacións de perigo real. O empate final, unido ao empate do Leganés en San Mamés e a pesar da vitoria do Sporting en Eibar, salva matematicamente o Deportivo. O Leganés suma 34 puntos (o que xa imposibilita o triplo empate no que o Dépor saía perdendo), os coruñeses 33 e o Sporting 30, pero os xixoneses perden o golaveraxe particular cos branquiazuis.

Deste xeito, o Deportivo disputará no curso 2017-2018 a súa cuarta tempada consecutiva en Primeira, algo que só conseguira tres veces ao longo da súa historia: primeiro entre 1941 e 1945 (4 campañas), logo entre 1948 e 1957 (9 campañas) e despois entre 1991 e 2011 (20 campañas).

"MÉRITOS PROPIOS"

O técnico deportivista mostrou a súa satisfacción por lograr a permanencia "polos nosos propios méritos. Fixemos moitas cousas para empatar, poucas para gañar porque nos custou moito atacar. Conseguimos o punto polos nosos méritos, fixese o Sporting o que fixese".

Confesou tras consumarse a continuidade en LaLiga Santander, "sentir polo que a min respecta e ao corpo técnico moita paz, tranquilidade de cumprir o obxectivo que nos mandaron. Pero somos ambiciosos. Estar no Dépor só pode ser un Dépor que mire á clasificación con máis soltura".

FICHA

Vilarreal CF: Andrés Fernández, Mario Gaspar, Bonera, Álvaro, Jaume Costa, Jonathan dos Santos (Rodrigo, min. 90), Bruno, Manu Trigueros (Sansone, min. 71), Samu Castillejo, Bakambu e Soldado (Adrián, min. 75).

RC Deportivo: Lux, Juanfran, Albentosa, Arribas, Fernando Navarro, Borges, Guilherme, Carles Gil (Bruno Gama, min. 83), Emre Çolak (Pedro Mosquera, min. 90), Ola John (Fayçal Fajr, min. 63) e Andone.

relacionada Florin Andone: "Só daría por bo un empate se o Sporting non gaña"
relacionada Celso Borges: "Por orgullo colectivo gustaríame pechalo gañando o domingo"