O Celta non consegue frear ao Sevilla e cae no Pizjuán

(2-1). Se os vigueses non vencen o domingo ao Athletic, mediranse ao Manchester sen gañar ningún dos catro últimos encontros.

|

Sevillacelta

O Celta plantouse no Sánchez Pizjuán con ambición desde o primeiro instante, pero sen reflexo no marcador e aos 21 minutos a punto estivo de chegar un duro castigo cun cabezazo de Iborra á madeira tras un centro desde a esquerda. A xogada activou ao cadro local, que igualou o choque.

Foi unha primeira metade disputada, con presión por parte de ambos os equipos e intensidade. Tras a continuación, no segundo minuto, o Sevilla adiantouse tras un balón aéreo prolongado que aproveitou Correa. E uns minutos despois, penalti sobre Guidetti que anotou Iago Aspas. Volvía a igualdade aos sete minutos da segunda metade. No resultado, porque uns instantes despois, Tucu Hernández viu a segunda amarela e o Celta quedou en inferioridade.

Os celestes reordenáronse e defenderon con solvencia nos minutos seguintes, aínda que o cadro local capitalizou a posesión e as ocasións. O Sevilla rematou dúas veces á madeira, unha delas tras unha parada espectacular de Sergio.

Pasada a media hora de xogo chegou o premio ao dominio andaluz, que puxo o 2-1 definitivo no marcador. O Celta acabou envorcado en ataque en busca dun empate que non chegou.

FICHA

2-Sevilla CF: Sergio Rico, Mariano, Lenglet, Pareja, Escudero, Nzonzi, Iborra, Ganso (Kranevitter, min.87), Sarabia (Nasri, min.63), Correa e Jovetic (Ben Yedder, min.75).

1-RC Celta: Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Jonny, Radoja, Wass (Bongonda, min.81), Pablo Hernández, Sisto (Beauvue, min.85), Guidetti (Roncaglia, min.66) e Aspas.

Goles: 0-1, min.47: Correa; 1-1, min.53: Iago Aspas, de penalti; 2-1, min.79: Ben Yedder.

relacionada A Xunta recibiu un "asesor do Celta" e representantes de Mos para tentear un proxecto de estadio
relacionada Berizzo: "Espérannos partidos difíciles contra rivais moi duros"