O Deportivo empata en Gran Canaria

A UD Las Palmas adiantouse cun primeiro gol, que equilibrou na segunda metade na acción de Çolak e Andone, logrando o 1-1.

|

Deportivograncanaria

O Deportivo non puido dar a volta ao marcador tras a expulsión de Aythami Artiles a un cuarto de hora do final, pero soubo sobrepoñerse no Estadio de Gran Canaria, onde a UD Las Palmas se adiantou cun primeiro gol, que equilibrou na segunda metade unha acción dos deportivistas Çolak e Andone.

A UD As Palmas foi fiel aos seus principios, saíndo ao terreo de xogo facéndose dominadora da pelota, ante un Dépor que foi a buscar ao seu rival a campo contrario.

No seu segundo achegamento do partido, o conxunto canario adiantouse no marcador. Unha xogada elaborada acabou cun despexe en curto de Sidnei, que caeu a pés de Mateo García. O extremo zurdo local tirou un forte derechazo que entrou por toda a escuadra dereita, sen que Tyto? puidese facer nada por evitalo.

Coa vitoria pola mínima do equipo que dirixe Quique Setién chegouse ao intermedio.

Os branquiazuis comezaron a chegar con maior asiduidade aos dominios de Javi Varas, aínda que sen crear oportunidades francas de gol. Ata que cando se cumpría o minuto 69, Emre Çolak viu espazo ás costas da zaga local, moi adiantada. Andone correu ao balón longo, gañando por moita vantaxe a súa carreira con Mauricio Lemos. O romanés, no seu primeiro contacto co esférico, coa bota esquerda, venceu a resistencia de Javi Varas cun remate por alto, ao primeiro pau. Foi o sétimo tanto do ariete deportivista.

Nos minutos seguintes, o exdeportivista Aythami Artiles viu dúas cartolinas amarelas, polo que o conxunto herculino puido xogar o último cuarto de hora cun xogador máis. A UD As Palmas repregou, cedendo totalmente a posesión da pelota ao Deportivo.

Pese ao control dos coruñeses, a profundidade non foi a suficiente como para levar os tres puntos.

Con este empate, o terceiro consecutivo, o Deportivo acumula catro xornadas sen coñecer a derrota. Os branquiazuis pechan a primeira volta ligueira cun punto por partido (19), o que de momento os sitúa sete puntos por encima dos postos de descenso á espera de que conclúa a xornada.