A galega 'Kiwi Atlántico' crece co reforzo das súas instalacións: máis espazo e novas máquinas
A compañía, fincada en Lois, busca coas melloras "conseguir un produto máis uniforme" e optimizando o seleccionado.
A compañía, fincada en Lois, busca coas melloras "conseguir un produto máis uniforme" e optimizando o seleccionado.
Ao tempo, desde a marca pretenden que este avance permítalles lograr o obxectivo de 'Residuo Cero' na súa carreira á sustentabilidade.

Con vento nas velas e boa mar, a compañía galega 'Kiwi Atlántico' - "a maior comercializadora de kiwi de España" con máis de 30 anos de historia tras a unión de produtores galegos e asturianos- segue crecendo día a día. Un importante lavado de fronte nas súas instalacións, cun investimento por encima dos 3 millóns de euros, permite á factoría de Lois avanzar no seu proxecto, con máis espazo e a maquinaria máis moderna.
O obxectivo da firma afincada en Galicia é "optimizar o seu produto", pero tamén camiñar cara á sustentabilidade co propósito de alcanzar o "Residuo Cero". "Estes anos, a empresa investiu na ampliación de cámaras frigoríficas, cambio do sistema de refrixeración e zonas de confección. Ademais, tamén gañou espazo na zona de recepción de froita e stock", sinala a empresa.
TECNOLOXÍA PUNTEIRA
A nova maquinaria de alta tecnoloxía tamén lles permite obter un produto moito máis coidado. O responsable de Innovación de Kiwi Atlántico, José Piñeiro, explica que "actualmente instalamos a última tecnoloxía de selección e clasificación de Kiwi, tendo como obxectivo fundamental o de realizar unha mellor selección e por tanto ofrecer ao cliente un produto aínda máis uniforme".

"En xeral, as novas liñas foron deseñadas e fabricadas teniendo en cuenta en todo momento o trato delicado da froita e automatizáronse algunhas delas así como varios paletizadores automáticos, mellorando a ergonomía dos operarios en planta", argumentan.
Escribe o teu comentario