A coronacrisise impulsa á agricultura ecolóxica galega cuxas vendas soben case un 20% nun ano
Parece que polo menos unha parte dos consumidores interpretou a pandemia como un sinal de que hai que consumir máis produtos de proximidade e respectuosos coa natureza.
Este venres presentouse en Boqueixón (A Coruña) o informe de actividade do Consello Regulador dá Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega), nun acto co seu presidente, Francisco López, e o director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos. No tocante ás vendas, a produción animal supón o 58% do volume total certificado.
Con todo, descendeu un 7% a superficie certificada, de forma que as hectáreas quedan nunhas 32.000 (2.682 hectáreas menos que en 2019). O Craega achaca esta situación a que se deron de baixa dúas comunidades de montes de Pontevedra. Lugo e Ourense acaparan o 82% da superficie de agricultura ecolóxica.
Así mesmo, o número de operadores aumentou en 2020 ata os 1.310, o que supón un 11% máis respecto a os que había en 2019. De tal forma, horticultores e gandeiros representan o 83% dos produtores primarios. No tocante a elaboradores, Pontevedra establécese como a provincia con maior parte das industrias (o 36%).
PASO A PASO CARA A UN CONSUMO MÁIS RESPONSABLE
O presidente do Craega subliña que "o 2020, a pesar da pandemia, foi un bo ano para a agricultura ecolóxica", polo que estes datos "son un pouco excepcionais".
Pola súa banda, José Luis Cabarcos remarca que "crecer nun ano tan complexo é unha mostra da aposta do consumidor cara a un consumo responsable".
Escribe o teu comentario