Son xa tres os positivos en barcos de Burela amarrados en Santoña (Cantabria)

|

O goberno galego e o cántabro dialogan sobre a súa situación e a doutros dez compañeiros que están en confinamento e corentena nun albergue público de Solórzano.


A actividade pesqueira en Santoña (Cantabria) funciona este luns con "absoluta normalidade" e con "todas as garantías sanitarias" a pesar dos tres casos de COVID-19 detectados durante a fin de semana en dúas embarcacións de Burela (Lugo) --epicentro do brote da Mariña con 184 casos activos-- atracadas na vila, polos que un total de dez mariñeiros, entre eles os tres positivos, foron postos en illamento no albergue de Solórzano.



O conselleiro de Pesca, Guillermo Blanco, na lonxa de Santoña

Así o asegurou o conselleiro de Desenvolvemento Rural, Gandería, Pesca, Alimentación e Medio Ambiente, Guillermo Blanco, quen asistiu, á primeira hora da mañá deste luns, á poxa na lonxa de pesca co obxectivo de transmitir "unha mensaxe de tranquilidade", tanto aos profesionais que traballan neste porto, como no conxunto do sector, entre lonxas, confrarías e barcos, como aos profesionais do sector conserveiro e aos consumidores.

O conselleiro asegurou que contan coas medidas sanitarias suficientes para garantir a saúde pública e a vida dos pescadores, provedores e traballadores desta instalación portuaria, unha das de maior actividade pesqueira da rexión.

Concretamente, na mañá deste luns poxáronse na lonxa de Santoña 100.000 quilos de bonito "de altísima calidade" e a un "bo prezo", destacou Blanco.

"Estamos a redobrar esforzos para que o noso sector pesqueiro poida desenvolver a súa actividade coas máximas garantías sanitarias nestes momentos tan delicados e con tantas adversidades que desgraciadamente estamos a vivir", subliñou o conselleiro.

Blanco insistiu en que o seu departamento vai facer "todo o que está nas súas mans" para que o sector pesqueiro véxase prexudicado o menos posible pola pandemia do coronavirus, "garantindo, ante todo, a saúde dos profesionais e a preservación da saúde pública".

Ademais, lembrou que, do mesmo xeito que o resto de actividades do sector primario, a pesca desempeñou un "papel fundamental" durante a vixencia do estado de alarma á hora de abastecer de alimentos á poboación, "algo vital para o ben de todos".

Por iso, garantiu que o Goberno de Cantabria vai seguir apoiando a súa actividade coa súa política de subvencións e axudas e o impulso ao desenvolvemento de proxectos que promovan o seu desenvolvemento en Cantabria.

"Xóganse a vida no mar os 365 días do ano e o menos que podemos facer por eles é garantir unhas condicións adecuadas de traballo para que poidan abastecer de peixe fresco e de calidade a todos os fogares cántabros coas máximas garantías sanitarias nuns momentos de tanta adversidade", afirmou Blanco.

O conselleiro, ademais da os pescadores, estendeu o seu agradecemento ás familias destes e ao resto de profesionais do sector pesqueiro, como conserveiros e semiconserveros, produtores e acuicultores. "Temos que estarlles eternamente agradecidos polo que fan por nós e creo que agora é o momento de devolverlles todo ese esforzo", recalcou.

Blanco confiou en que os efectos do coronavirus nótense o menos posible no sector para que a actividade póidase desenvolver nas mellores condicións posibles e os seus profesionais poidan salvar unha tempada "atípica", na que o Goberno "vai estar ao seu lado en todo momento para salvar a fochanca da pandemia da mellor maneira posible".

"EN BOAS MANS"
Tamén tivo palabras de ánimo para os dez mariñeiros que se atopan en corentena nun centro 'covid' do Goberno de Cantabria (o albergue de Solórzano) e confiou en que poidan recuperarse canto antes para volver ao mar e contribuír "coa súa profesionalidade e esmero ao desenvolvemento da actividade pesqueira".

Neste sentido, o conselleiro explicou que o domingo mantivo una conversación coa conselleira do Mar de Galicia, Rosa Quintana, a quen mostrou o apoio do Executivo rexional e asegurou que os pescadores "van estar en boas mans". "Igual que a nós gustásenos se algo ocorre cos pescadores de Cantabria fóra da nosa rexión", destacou.

Igualmente, fixo un chamamento á cidadanía para que compre produto fresco de tempada co fin de contribuír a dinamizar a actividade dun sector fundamental que xera emprego en moitas zonas costeiras e achega valor engadido aos produtos de Cantabria.

Para Blanco, "o sector primario está a ser fundamental nestes momentos e iso é algo que debemos valorar e ter en conta para o futuro".

Finalmente, mostrouse optimista sobre a volta á normalidade dado o comportamento exemplar e colaborativo que está a mostrar a cidadanía á hora de cumprir coas medidas de seguridade en Cantabria, aínda que advertiu que "non é conveniente que nos relaxemos se queremos que esta situación acabe canto antes", informou o Goberno rexional.

Tamén acudiron á poxa a directora xeral de Pesca e Alimentación, Marta López, o alcalde de Santoña, Sergio Abascal, e o presidente da Confraría de Pescadores de Santoña, Miguel Fernández.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




Non está permitido verter comentarios contrarios á lei. Nos reservamos o dereito a eliminar os comentarios que consideremos fora de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress