O Atlético xoga a Supercopa contra o Madrid tras eliminar ao Barça

O FC Barcelona remontou, anuláronlle dous goles no VAR e o Atlético gañou con dous contras e un penalti.

|

Baru00e7a e Atlu00e9tico

O Atlético de Madrid medirase contra o Real Madrid na Supercopa de España tras eliminar esta noite ao FC Barcelona por 2 a 3 nunha semifinal con dúas remontadas no marcador e moita intervención dun VAR que anulou dous tantos a un Barça que dominou e xogou mellor excepto ao comezo e ao final do choque, cando o Atlético usou munición letal para que haxa unha final de derbi madrileño.

Non haberá Clásico na final desta nova Supercopa de España que se xoga en Yeda (Arabia Saudita) e si un derbi madrileño grazas ao empuxe final dun Atlético de Madrid que aproveitou as súas ocasións, que foron menos que as que tivo un Barça que remontou o gol inicial do 'colchoneiros' pero que se sentenciou a si mesmo en dez fatídicos minutos finais.

Leo Messi, que estivo moi motivado en busca de chegar á final, quedou atónito cando viu ao Atlético empatar no minuto 81, por vía de Morata desde o punto de penalti, e de ver despois a Correa superar por alto a Neto nun man a man propiciado por un pase de Morata. Neto tocouna pero o balón entrou pese ao esforzo de Sergi Roberto por tentar chegar a despexar.

Foi mellor o Barça, que fixo unha gran primeira parte quitando o primeiros cinco minutos. Dominou o balón, movérono rápido e usando as bandas, encerrando atrás a un Atlético de Madrid que sobreviviu grazas a un gran Jan Oblak. O porteiro esloveno foi o mellor dos do 'Cholo' Simeone, que tivo sorte de chegar con 0-0 ao descanso.

A segunda parte foi unha auténtica tolemia en contraposición co visto nos primeiros 45 minutos. O Barça seguiu dominando pero, con 18 segundos de xogo tras a continuación, o recentemente entrado Koke adiantou ao Atlético de Madrid nunha contra. Esa foi a gran arma dun Atlético que empatou de novo, tras verse remontado, con ese penalti claro labor por Neto nun un contra un ante Vitolo e con outra contra letal culminada por Correa.

O Barça non puido xa volver igualar. De feito, Neto evitou o que fose o 2-4 e, a pesar da entrada de Ansu Fati ao terreo de xogo no último suspiro, o Barça xa non tivo pernas nin alento para volver igualar o marcador e forzar a prórroga. Unha final que se escapa no céspede e no VAR, que anulou dous tantos, un a Messi e outro a Gerard Piquei, por man e fóra de xogo respectivamente.

Jan Oblak foi un muro que evitou varios tantos do Barça e axudou aos seus a avanzar á final que xogarán o domingo contra o Real Madrid neste estadio do Rey Abdullah. Oblak evitou coas súas pernas e cos seus brazos disparos de moito perigo de Leo Messi, dúas vaselinas de Antoine Griezmann e varios intentos de Luís Suárez. Foi, sen dúbida, o mellor dos seus.

Pouco ou nada puido facer no tanto de Messi que supoñía o 1-1. Luís Suárez tentou controlar un centro de Arturo Vidal, o balón caeu entre Messi, Savic e Koke e foi o arxentino, o capitán do Barça, quen llo levou para conectar un potente disparo coa súa perna dereita, a menos boa, ao que non chegou Oblak a pesar de voar.

Pouco despois sacou a súa man para relucir e a voar no segundo intento de vaselina da súa excompañero Griezmann, respirou ao ver que o VAR anulaba un golazo de Messi por tocar o balón co bíceps -rozando o ombreiro- e despois fixo un paradón en primeira instancia a cabezazo de Luís Suárez, asistido por un gran centro de Jordi Alba, aínda que o rexeite acabou no gol de Griezmann.

Ese 2-1 parecía que sentenciaba o choque, pero o Barça viu como Oblak evitaba o terceiro, en ocasión de Suárez, e como o VAR anulaba un gol para Piquei por un fóra de xogo milimétrico previo de Arturo Vidal, que daba o centro do tanto. E aí cambiou o partido porque o Atlético tivo fe e creu nas súas posibilidades. Mirou cara arriba e non cara atrás e atopou a Vitolo, fresco, para provocar o penalti. Co tanto do empate, outra segunda contra letal permitiu a Correa sentenciar.