​O Dépor pasa do ridículo á heroicidade ante o Real Oviedo

Os branquiazuis tiraron unha vantaxe de dous goles ante os ovetenses, pero Christian Santos resolveu o duelo a falta de tres minutos para o final dando a vitoria por 3-2.

|

Christian santos depor

Christian Santos deu os tres puntos ao Dépor / Foto: RC Deportivo

Tensión e gloria en Riazor nun día de estreas. A Era Anquela’ arrincou cun sufrido triunfo ante o Real Oviedo por 3-2 nun partido no que o Deportivo da Coruña tivo ao conxunto carbayón, que tirou de orgullo e aproveitou as desconexións dos locais para igualar o partido a falta de doce minutos para o final. Somma, en propia, e Obeng, fixeron os goles visitantes. Koné, Aketxe e o vinotinto Christian Santos fixeron os tantos do cadro herculino.

Os pupilos de Anquela empezaron o curso cun ritmo fulgurante. O debut goleador de Koné como branquiazul foi aos 17 minutos, o que tardou en aproveitar un rexeite defectuoso de Ferreiro. O balón caeu morto nos pés do costamarfileño, que estreou o marcador con tensión despois de que o VAR revisase a posición do ariete.

O Dépor non se conformou e buscou ampliar a súa vantaxe, pero foi o cadro visitante o que a punto estivo de facer o gol. Dani Giménez evitouno por dúas veces ao principio do segundo tempo, xusto antes de que Aketxe sacase o seu fusil para poñer o 2-0 cun zapatazo desde a frontal. A renda relaxou aos locais, que viron como a súa vantaxe víase reducida no 68 cun autogol de Somma.

Berjón estrelou un balón no traveseiro a falta de vinte minutos para a conclusión e o duelo volveu ao quilómetro cero no minuto 78, cando Obeng cabeceou á rede un formidable centro desde a dereita. Co 2-2, o partido volveuse de ida e volta, podendo caer para calquera das dúas escuadras.

Pero nos 87 Santos pelexou un balón longo que logrou picar de forma heroica. Co control o venezolano logrou zafarse do seu marcador e deixar o esférico franco para fusilar coa zurdo e poñer o definitivo 3-2 en luminoso, dando así a primeira vitoria ao Dépor de Anquela. Quedan 41 batallas máis. O premio é a Primeira División. O esforzo vale a pena.