Todo listo para Xantar 2019, con 283 expositores e chefs de 9 países

|

A vixésima edición de Xantar, o Salón Internacional de Turismo Gastronómico, celebrarase do 6 ao 10 de febreiro no recinto feiral de Expourense (Ourense) e contará con 12 países representados: España, Portugal, Brasil --invitado especial--, Panamá, Costa Rica, México, Italia, Perú, Colombia, Cuba, Arxentina e Nicaragua.Dispoñerá dun total de 283 expositores, cifra que supera a da cita anterior.


Presentación de Xantar en Ourense.
O evento foi presentado este luns en Expourense polo director xerente de Expourense e director de Xantar, Alejandro Rubín, que estivo acompañado polo alcalde de Ourense, Jesús Vázquez Abad; o vicepresidente da Deputación de Ourense e presidente do Inorde, Rosendo Fernández; e a delegada territorial de la Xunta de Galicia, Marisol Díaz Mouteira.

Esta nova edición de Xantar, que, segundo sinalou a organización, será por sexto ano consecutivo a única feira internacional de turismo gastronómico de España, ofrecerá máis de 200 experiencias enogastronómicas --unha media de catro actividades por hora-- e poñerá a disposición dos asistentes tres aulas que acollerán a participación de chefs de nove países --España, Portugal, Costa Rica, Panamá, México, Colombia, Perú, Brasil e Nicaragua--, os cales impartirán 77 demostracións culinarias.

O programa contempla inclúe conferencias de expertos, demostracións, talleres, clases maxistrais ou degustacións, así como actividades paralelas: o VI Encontro de Bloggers Gastronómicos e Turísticos, no que participan máis de 20 blogueros de Galicia, Asturias e Portugal, ou o XV Encontro Internacional de Confrarías, que estará protagonizado por 40 entidades de catro países.

En total, a vixésima edición de Xantar, que será inaugurada oficialmente o vindeiro mércores polo vicepresidente de la Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, ofrecerá máis de 20 menús baseados en produtos autóctonos dos lugares representados, cuxos prezos oscilarán entre os 15 e os 39 euros. Haberá descontos para grupos e menús adaptados a menores e celíacos.

A "MELLOR" EDICIÓN DA HISTORIA
O director xerente de Expourense e director de Xantar, Alejandro Rubín, asegurou na presentación do evento que a cita gastronómica deste ano será "a mellor da historia" e avanzou que vai sorprender "" aos asistentes, os cales non percibirán que se trata dunha edición máis.

Pola súa banda, o alcalde de Ourense, Jesús Vázquez Abad, sinalou que este evento supón unha "marabillosa oportunidade" para dar a coñecer a cidade e os seus sabores, polo que é "a mellor tarxeta de presentación de Ourense". Así mesmo, avanzou que o ente local terá representación no salón, que será "unha festa dos sentidos" como paso previo ao Entroido, cos pratos gañadores dos últimos concursos gastronómicos e "os mellores viños de Galicia".

Mentres, a delegada territorial de la Xunta de Galicia, Marisol Díaz, apuntou a importancia de Xantar, que, "con dúas décadas de historia, converteuse nunha das feiras máis consolidadas e nun encontro de primeiro nivel no que se defende a enogastronomía de calidade".

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




Non está permitido verter comentarios contrarios á lei. Nos reservamos o dereito a eliminar os comentarios que consideremos fora de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress