España cae ante Rusia nos penaltis (1-1 / 3-4)

España non chega nin aos cuartos de final do Mundial despois de ser incapaz de superar o muro de Rusia en 120 minutos e fallar dous penaltis, por mediación de Koke e Aspas, cun porteiro, De Gea, que se volve con todos a casa sumando unha soa parada en todo o torneo.

|

Final partido espanya rusia

Sen Carvajal, Thiago nin Iniesta (unha porcentaxe elevada de novidades para un once titular), España saíu con máis cara mandona do habitual. Coma se con Nacho, Koke e Asensio o efecto Hierro houbese espabilado ao grupo. Así foi, pero non por moito tempo.

Tal como conta a crónica de Eurosport, no fútbol non hai maior desatasco que o gol. Contra a muralla, contra a racanería, un bo xurelo tírao todo, cámbiao todo. E iso é o que atopou España cando o arroxo de Ramos na área pequena deulle no forcejeo con Ignashevich o 1-0. Conseguido pronto o primeiro gol, o duelo de oitavos parecía carne sen ósos. Pero este Mundial vai de sufrimento. Moito.

Así que o 1-0 non cambiou ningún plan. Os rusos, sabedores das súas limitacións (que lonxe está o futbol ruso do antigo balompé soviético), seguiron aguantando o resultado. Que todo podería pasar despois. Sentían vivos cun gol abaixo. E España, sen présa, dominaba de maneira inerte a pesar da proactividad do fenómeno Isco, por momentos coa mesma calidade do nome da súa mascota. O empate víase vir pero non como un agasallo en toda regra, que o foi, de Piquei. O penalti por man levantada transformouno Dzyuba para levar o duelo á segunda parte con táboas no xadrez de Moscova.

Na segunda parte, España saíu de novo decidida. Que por actitude non fóra parecía a máxima motivadora do descanso. Pero non pasou gran cousa co paso dos minutos. O goteo de cambios, as sensacións viaxando nunha balanza, efectivamente todo iso metía ao partido nun aura de grandeza.

A entrada de Iniesta garantiu a posesión no acoso final aos rusos. Alcanzáronse cifras abusivas (75-25%) e o gol roldouno o próximo xogador do Vissel Kobe nun bo tiro que salvou Akinfeev.

Na prórroga, máis do mesmo. Roldo andando, apenas ocasións e históricos cuartos cambios por vez primeira no tempo extra, unha das novidades da Copa do Mundo. Tan só a carreira de Rodrigo no minuto 109 deulle algo de mordente a unha España impotente logo nas protestas a Kuipers polo posible dobre penalti a Piquei e Ramos sen sinalar.

España vólvese a casa tras unha quenda na que De Gea non cheirou un e Akinfeev paroullos a Koke e Aspas.