Un gol de Diego Costa ante Irán facilita o camiño da Vermella a oitavos (0-1)

O tanto de Costa conseguiu derrubar o muro iraniano e achega a España a oitavos de final do Mundial de Rusia.

|

España gañou con sufrimento a Irán (0-1) cun gol de Diego Costa no minuto 54, que conseguiu colocar á Vermella como líder do grupo B, empatada con Portugal.

A primeira decisión do VAR nun partido da Vermella fixo conter a respiración a todos os afeccionados durante case dous longos minutos.

Ezatolahi anotou un gol para Irán que supoñía o momentáneo 1-1 pero os árbitros asistentes encargados da revisión por vídeo das xogadas alertaron dunha posible infracción.

Un gol de rebote de Costa deu a vitoria a España ante Irán na segunda xornada do Mundial de Rusia 2018, dentro do Grupo B, sufridos tres puntos ante un rival que se encerrou primeiro e fixo tremer despois a 'A Vermella' este mércores no Kazán Area, incapaz de controlar o partido en vantaxe, pero que permite aos de Fernando Hierro cumprir no camiño a oitavos de final.

O cadro español baixou enteiros nas sensacións que deixou o debut ante Portugal, pero gañou. A tripla campioa de Europa dera un golpe na adversidades.

Con todo, no segundo asalto ante Irán non funcionou, faltoulle ritmo nun partido incómodo e feo que desatascou o terceiro gol de Costa en Rusia. Por diante, os de Hierro non souberon matar e mesmo o pasaron mal.

Cada partido é unha historia diferente, e o patio cambiou moito para os españois. España baixouse da montaña rusa contra Portugal para subirse nun cruceiro sen sobresaltos, nin ocasións na primeira parte e si moita desesperación.

'A Vermella' faltoulle velocidade no seu xogo, ante un rival encerrado e disposto a deixar correr o reloxo, cómoda atrás.