Primeiro atracón e logo xaxún, a perigosa tendencia da que advirte Quirónsalud

Tratar de programar os menús semanais e manter a actividade física son algunhas das indicacións dos nutricionistas.


|

Comida navidad
Foto: EP

 

Entrantes, primeiro prato, segundo, sobremesa e aínda queda oco para un trocito de turrón, mantecados e polvorones. Esa é a realidade de moitos durante as festas do Nadal e non falamos dun día, senón de varias ocasións nas que nos entregamos aos excesos. Porque entre ceas de empresa, reunións con amigos e comidas familiares a nosa dieta vese alterada por inxestas moi copiosas que, con todo, tentamos compensar con días enteiros de xaxún, unha práctica que entraña moitos riscos, como advirten desde Quirónsalud. 

 

Así, desde a firma reiteran que este "sistema" comporta un risco para a saúde e que pode ser prexudicial, especialmente para aquelas persoas que sofren de ansiedade, desequilibrio emocional ou risco de malnutrición. 

 

"Se algúns días realizamos comidas máis abundantes non hai que alarmar, o mellor é retomar a alimentación habitual e non facer compensacións. A alimentación debe realizar con moderación, utilizando o sentido común, xa que ningún extremo é bo, e comer un día por encima das nosas necesidades e outro día nada para equilibrar, prexudica gravemente a saúde", estima a nutricionista Lourdes da Bastida.

 

Ao tempo, incide en que a mentalidade é fundamental para afrontar as festas sen caer en castigos por dar un capricho, tratando de seguir sempre unha dieta sa e equilibrada, sendo esta "o máis saudable posible e con sentido común, gozar do momento comendo amodo, masticando ben, saboreando os alimentos e gozando da compañía".

 

Beber auga abundante para manter un bo nivel de hidratación e, ao tempo, controlar o apetito, aumentar o consumo de froitos secos, froitas -especialmente de tempada-, legumes ou cereais unha vez terminadas as festas e combinar verduras con arroz, pasta ou patacas, así como peixes, carnes e ovo, son algúns dos consellos nutricionais da experta, que reitera a importancia de non saltar comidas e, se é posible, planificar os menús semanais para poder botar man na medida do posible de produtos frescos, sen deixar de lado a actividade física como "montar en bicicleta, patinar ou facer sendeirismo". 

 

 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE