Alerta sanitaria europea por mexillóns procedentes de España
Un control rutineiro detectou presenza de E. choli moi por encima dos niveis permitidos.
A Unión Europea ha declarado unha alerta sanitaria tras un aviso de Italia sobre mexillóns contaminados procedentes de España. A inmensa maioría destes moluscos son producidos en Galicia pero aínda non se concretou a procedencia.
A través do sistema de alerta rápida para alimentos e pensos (RASFF), Italia notificou a presenza de 225 µg/#kg de ácido ocadaico en mexillóns, superando o límite máximo permitido de 160 µg/#kg segundo o Regulamento (#CE) núm. 853/2004[1]. Italia non notifica persoas afectadas. Romanía tamén foi alertada, suponse porque importou produto do mesmo lote.
O ácido ocadaico é unha toxina diarreica que pode causar síntomas como diarrea e vómitos.
Os síntomas máis comúns da intoxicación diarreica por mariscos inclúen:
- Náuseas e vómitos: Estes son síntomas iniciais que poden aparecer pouco despois de consumir mariscos contaminados[1][2].
- Diarrea acuosa: É un dos síntomas gastrointestinais máis frecuentes
- Dor abdominal: Pode manifestar como cambras ou malestar estomaca
- Entumecimiento e hormigueo: Estes síntomas neurolóxicos poden ocorrer ao redor da boca e as extremidades.
Estes síntomas adoitan aparecer entre minutos e horas despois da inxestión e poden durar varios días.
Escribe o teu comentario