Xornada de portas abertas no Pazo Casalnovo, o xardín de vivaces e gramíneas máis grande de España

O local en Caldas de Reis, Pontevedra, celebra un fin de semana especial para coñecer todos os recunchos do lugar. 


|

Pazo Casalnovo
Foto: Pazo Casalnovo 

 

Con máis de 500 anos de historia, o  Pazo Casalnovo viu de todo no seu larguísima traxectoria. Con todo, o tempo pasa factura, polo que fixo falta máis que un lavado de face para recuperar este emblemático inmoble, que agora abre as súas portas ao público nunha xornada de portas abertas onde convidan a todos os interesados a descubrir este Pazo, cun dos xardíns máis singulares do país. 

 

ÚNICO EN ESPAÑA

Trátase do xardín de vivaces e gramíneas máis grande de España, o que converte este enclave nun lugar único. O Pazo de Casalnovo data do século XV e nos máis de 2000m² rehabilitados poderemos atopar moitas sorpresas, pero tamén a estrutura orixinal e todo aquilo que distingue a este pazo dos demais, desde a capela até o seu hórreo. 
 

A extensísima leira coa que conta esta localización permite ademais ser o lugar ideal para todo tipo de celebracións e eventos, cun total de 12,5 hectáreas de bosques, viñedos e xardíns, distribuídos en sete terrazas de muros centenarios. 

 

Pazo Casalnovo jardu00edn
Foto: Pazo Casalnovo 

 

“Todo isto no corazón de Galicia, exactamente na localidade de Caldas de Reis, vila de tradición termal desde a época romana, bañada polo río Umia e parada obrigatoria dos peregrinos que transitan o Camiño Portugués”, sinalan os organizadores do evento de portas abertas, programado para este sábado desde as 12 até as 20 horas e visitas guiadas ás 12 e 18 horas do domingo. 
 

GASTRONOMÍA

Por outra banda, o pazo convida a descubrir o Restaurante Néctar, “unha proposta culinaria sostible, con notable inspiración na comarca de Caldas e na cociña tradicional galega” da que está o chef Tomás Toscano á fronte. Ademais, o Wine Bar permite ampliar a experiencia gastronómica, regando cun bo veu a cesta de picnic que nos dispoñen con produtos delicatessen da zona para gozar desta contorna. 

 

Pazo Casalnovo  Tomu00e1s Toscano chef
Tomás Toscano | Foto: Pazo Casalnovo 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE