Galicia é a segunda comunidade autónoma en produción de carne bovina
Así o reflexan os últimos datos oficiais do Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente
Galicia consolidouse como unha das principais comunidades autónomas en produción de carne de bovino, ao colocarse no segundo posto en España, segundo o reflexan os últimos datos oficiais do Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente, que a sitúan cun 14% do censo nacional.
As cifras, correspondentes a 2016, amosan que a comunidade galega só é superada por Castela e León, que acada o 22% da cifra total. En canto ó número de cabezas sacrificadas, Galicia ocupa o terceiro posto, con 400.280 animais, tras Cataluña, que ostenta a primeira posición, con 525.139, e Castela e León, que suma 427.991.
Por provincias destaca o caso de Lugo, que con 122.051 cabezas sacrificadas non só é o primeiro territorio no ranking galego, senón tamén o terceiro en España, só por detrás de Barcelona e Girona. Do resto de provincias galegas, o segundo posto correspóndelle a Pontevedra, con 115.607 animais sacrificados, seguida de A Coruña, con 109.134 e Ourense, con 53.488.
Realizando a contabilización tan só das tenreiras e o bovino novo (menos de 12 meses) sacrificado, Galicia mantén o segundo posto dentro de España, con 227.695 cabezas, frente aos 364.924 animais de Cataluña. Ambas comunidades autónomas representan, en conxunto, máis da metade do total nacional neste ámbito.
Escribe o teu comentario