​Os pediatras chaman a vixiar posibles alerxias infantís nas comidas do Nadal

Os especialistas aconsellan prestar atención ante "o mínimo síntoma" polo consumo de marisco e froitos secos.


|

MariscosEn Nadal consómense alimentos menos frecuentes.


Os pediatras alergólogos recomendaron vixiar as comidas do Nadal polo maior risco de reaccións alérxicas que teñen os nenos xa que proban moitos alimentos por primeira vez como, por exemplo, froitos secos, peixe ou marisco.


E é que, a alerxia alimentaria infantil ao pescado sitúase no 12,6 por cento e ao marisco no 7,4 por cento. Ademais, segundo estudo español publicado este ano na revista de 'Allergologia et Immunopathologia', da Sociedade Española de Inmunología Clínica, Alergoloxía e Asma Pediátrica (SEICAP), a alerxia aos froitos secos e ao marisco é máis frecuente en nenos maiores de 14 anos, mentres que a do peixe é máis habitual en nenos máis pequenos.


"Trátase de alimentos moi consumidos nas festas do Nadal polo que, ademais de tomar precaucións cos nenos xa diagnosticados, é importante vixiar as primeiras inxestas e estar alerta ante o mínimo síntoma que despois se poida producir. A alerxia aos froitos secos é unha das máis frecuentes, polo que é importante non só non consumilos, senón ler ben as etiquetaxes daqueles produtos que poidan contelos como galletas, turróns, polvoróns, pans ou roscóns", explicou o coordinador do Grupo de Traballo de Alerxia Alimentaria da SEICAP, Luis Echeverría.


A alerxia aos peixes depende de a que proteínas teña o menor alerxia, polo que poderán ter alerxia a un só tipo de peixe, a unha familia ou a todos en xeral. Á hora de seguir unha dieta nos casos xa diagnosticados, recoméndase evitar tamén todos aqueles pratos que se preparen con este alimento, como sopas e arroces; así como as ovas ou aceite de peixe, ou mesmo o marisco, que pode entrar en contacto con este na peixaría.


NADAL "FELIZ E SEGURAS"


Co fin de ter un nadal "feliz e seguro" desde SEICAP aconsellouse informar á persoa encargada de facer a comida sobre as alerxias alimentarias dos nenos; ler as etiquetaxes dos produtos para saber identificar alimentos que poden estar ocultos e que aparecen na etiquetaxe como aditivos ou con nomes técnicos; e cociñar receitas con alimentos que poidan comer todos os invitados.


"Hai pequenos para os que o nadal é a súa primeira oportunidade de probar alimentos que nunca antes probaron como os mariscos ou froitos secos presentes nos turróns. Hai que prestar especial atención nestes casos por posibles reaccións motivadas por unha alerxia. A pesar de que os nenos alérxicos a alimentos están moi concienciados coa súa enfermidade, pode haber casos nos que non ou que sexan moi pequenos como para saber que poden comer. É por iso que será preciso ter o máximo coidado á hora de ofrecerlles alimentos", aconsellou SEICAP.


relacionada Os expertos aconsellan como sobrevivir ás alerxias primaverais

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE