Os once metros castigan ao Celta de Vigo

Un penalti transformado por Parello no minuto 81 dá a vitoria por 2-1 ao Valencia ante os de Unzué.

|

ValenciaCelta
Pereira centra xunto a Jonny. Foto: Valencia CF

Dolorosa y polémica derrota del Celta de Vigo ante el Valencia CF en Mestalla. Un gran partido entre dos equipos que buscaron los tres puntos en todo momento pero que se decidió por un penalti en el minuto 81. Parejo transformó la pena máxima estableciendo el definitivo 2-1 en el marcador y dejando los tres puntos en la capital del Turia. Zaza había adelantado a los locales en el primer tiempo y Aspas había puesto el empate nada más reanudarse el partido.

ZAZA, O MORCEGO

A pesar da polémica, os asistentes ao feudo valencianista gozaron dun gran partido. Aínda faltaba xente por ocupar a súa localidade cando ao minuto de xogo Rodrigo enviou un balón ao pau tras un córner nun claro sinal de que o partido ía ser unha oda ao fútbol de ataque. Cinco minutos despois, Sisto tamén deixou claras as intencións do Celta cun centro chute que a puntiño estivo de aloxarse na escuadra esquerda de Neto.

A pesar do aviso do extremo danés, a primeira parte caeu merecidamente ao lado do conxunto che. Comandados por Zaza, un auténtico pesadelo para a zaga celeste, os valencianistas fóronse con todo ao ataque coa intención de romper a igualada. Por dúas veces puideron estrear o marcador o nove italiano e Gaya, que se toparon cun soberbio Rubén Branco. Pero pouco puido facer o gardameta cando, á saída dun córner, o ariete transalpino elevouse por encima de todos para conectar un fabuloso cabezazo que puxo o 1-0 no marcador.

Décimo gol en liga do italiano, que volve ser ese dianteiro que marabillou no Sassuolo e que demostra un malgaste e un poderío físico cada vez que se enfunda a elástica co morcego bordado no peito. A resposta dos galegos chegou en forma de remate en ferro e de socato de Iago Aspas. Só unha intervención antolóxica de Neto sobre a liña de gol, unha desas paradas que fai que o espectador se fregue os ollos para crela, evitou a igualada celtiña.

A SORTE DO 'TUCU'

O descanso só foi un cesamento do fogo temporal, porque nada máis arrincar o segundos corenta e cinco minutos desatáronse as hostilidades. Centro de Sisto á área que rebota nun defensa, que se converte nun pase para Maxi López, que xuta de forma defectuosa. Esa carambola chea de polémica, porque puido haber unha man dun defensa blanquinegro e fóra de xogo do charrúa, terminou con Aspas poñendo o pé para enviar o balón ao fondo da rede e poñer o empate no tenteador.

A novena diana no campionato do de Moaña deu enerxías aos olívicos, que a partir de aí asumiron o peso do xogo. Unha gran xogada do Celta ao pouco de lograr o empate deixou outra n xogada para os faladoiros de bar: Lobotka, ao bordo da área pequena, cae trabado por Kondogbia. Acción clara de gol que o colexiado non interpretou como merecedora de sinalar o punto fatídico. Seguiu o intercambio de golpes, aínda que ningún dos dous demostraba a clarividencia necesaria nos últimos metros para levar o partido.

Con todo, o Valencia comezou a apertar no último cuarto de hora. Despois dunha serie de chegadas perigosas chegou a acción que decidiría o encontro a falta de dez minutos: Nacho Gil cae na área tras un lixeiro contacto do ‘Tucu’ Hernández. Aínda que hai un contacto real, o certo é que o xogador che fai máis por caerse que por tentar continuar a xogada. O de Tucumán lamentou a súa sorte de aquí ao asubío final. Parello transformou o penalti aínda que a punto estivo de repelelo Rubén. Aínda que se tentou, o partido non deixou tempo a máis e o Celta vólvese a Vigo de baleirou. Con todo, a imaxe dada polos de Unzué debería encher de orgullo aos seus afeccionados, que viron como o seu equipo compite de ti a ti cos galos da categoría. Sen dúbida, ese é o camiño para seguir.

Ficha técnica:

Valencia CF: Neto, Montoya, Paulista, Vezo, Gayá, Carlos Adoitar (Nacho Gil, min.61), Parello, Kondogbia, Andreas Pereira (Maksimovic, min.89), Rodrigo (Santi Mina, min.66) e Zaza.

RC Celta: Rubén, Hugo Mallo, Cabral (Guidetti min.83), Fontás, Jonny, Lobotka, Tucu Hernández, Wass, Aspas, Sisto (Emre Mor, min.82) e Maxi Gómez.

Goles: 1-0 Zaza min.28; 1-1:Iago Aspas min.46; 2-1 Parello (p) min.81

Árbitro: Munuera Montero, do comité andaluz, amoestou aos locais Zaza e Kondogbia e aos visitantes Maxi Gómez, Iago Aspas e Fontás.

Incidencias: partido correspondente á Xornada XIV de Primeira División celebrado en Mestalla.