Comeza antes de tempo a vendima na Ribeira Sacra
Salvo nos sitios afectados por xeadas, espérase recoller unha boa cantidade de uvas.
Viñedos na Ribeira Sacra.
A vendima adiantouse este ano na denominación de orixe de Ribeira Sacra, que xa arrincou cunhas perspectivas moi positivas en canto a "cantidade e calidade".
Diso informou este luns o presidente da denominación de orixe Ribeira Sacra, José Manuel Rodríguez, quen sinala que unha das adegas xa comezou a colleita o sábado, á que se unen un par máis este luns, que irán aumentando ao longo da semana nunha DO que comprende a 94 adegas.
Este ano a vendima iníciase antes debido ao tempo máis seco, nun "ano atípico, onde se necesita unha vendima máis rápida". "O campo é un lugar de adaptación á climatoloxía e nestas circunstancias hai que traballar este ano", subliña.
Así, a uva de Ribeira Sacra está "moi sa", xa que "cando hai un tempo seco sempre a uva está sa". "É un ano dunha colleita normal, salvo eses sitios puntuais onde houbo xeadas. A nivel xeral é un ano bo en cantidade e a calidade tamén é moi boa", afirma.
Neste sentido, José Manuel Rodríguez calcula que este ano se recollerán "sobre seis millóns de quilos de uva" que se transformarán en "uns catro millóns de litros" de viño.
Escribe o teu comentario