O café, un aliado na prevención do cancro de próstata
Investigadores italianos relacionan o consumo de cafeína cunha menor proliferación de células cancerosas e capacidade de metástase.
Investigadores do departamento de Epidemiología e Prevención IRCCS Neuromed de Italia, en colaboración co Instituto Nacional Italiano de Saúde e o IRCCS Instituto Dermopatico dell'Immacolata de Roma, comprobaron que consumir máis de tres cafés ao día pode reducir ata nun 53 por cento o risco de cancro de próstata.
Para chegar a esta conclusión, os expertos observaron durante catro anos os hábitos de consumo de café de 7.000 homes da rexión italiana de Molise, comparándoos cos casos de cancro de próstata que se rexistraron durante o mesmo período.
Así mesmo, realizaron no laboratorio probas de acción con cafeína e café descafeinado en células do cancro de próstata, descubrindo que a cafeína reducía significativamente a proliferación de células cancerosas, así como a súa capacidade de metástase.
BENEFICIOS ACHEGADOS POLA CAFEÍNA
"Isto permitiunos asegurar que o efecto beneficioso observado nos 7.000 homes debeuse á cafeína, no canto de outras sustancias contidas no café", argumentou a xefa do Laboratorio de Medicina Traslacional, Maria Benedetta Donati.
Con todo, os expertos avisaron de que estes datos poderían ser diferentes noutras poboacións, xa que eles só analizaron como afecta o café preparado ao estilo italiano (alta presión, temperatura moi alta de auga e sen filtros) e non outros tipos de café e de preparacións.
O cancro de próstata prodúcese cando as células da próstata crecen e se multiplican sen control, danando o tecido circundante e interferindo na función normal da próstata. De aparición na súa maior parte en homes de idade avanzada, o cancro de próstata é a forma máis común de cancro masculino e a maior probabilidade de sobrevivir deriva da súa detección precoz.
Escribe o teu comentario