Conferència de presidents: Feijóo critica Sánchez per no exigir certificats en l'hostaleria

El president gallec crida l'atenció sobre el fet que es demani certificat covid o PCR per accedir al cim però no en hostaleria

|

Sánchez anuncia que arribaran a l'agost 3,4 milions de vacunes de Pfizer . Feijóo està criticant constamente la suposada falta de vacunes tot i que Galícia és la segona autonomia amb més cunyats en el 2n estat amb més vacunats de l'món .


Després d'una foto amb el Rei , els líders polítics van debatre sobre el repartiment dels fons europeus i Sánchez prometre que les autonomies gestionaran més de la meitat .






El president de Govern, Pedro Sánchez (2i), i el rei Felip VI (3i), posen al costat de tots els presidents autonòmics d'Espanya, llevat del president de la Generalitat de Catalunya, per a la foto




El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha cridat aquest divendres l'atenció sobre "la contradicció" que s'exigeixi el passaport covid o prova PCR negativa per accedir a la cimera de presidents de Salamanca, però aquesta "seguretat sanitària" no es ofereixi a tots els ciutadans per accedir a locals d'hostaleria. També veu "insuficient" el reforç de vacunes anunciat pel cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez.

Són algunes de les reflexions que, en el marc de la Conferència de presidents, ha realitzat el president de Galícia, comuniqueu en la qual s'exigeix una prova diagnòstica negativa o bé el certificat de vacunació o d'haver passat la malaltia per accedir a l'anterior de els locals d'hostaleria en els municipis amb més incidència de l'coronavirus.

PROPOSTES GALLEGUES
En la seva intervenció, segons ha informat la Xunta, va exposar les deu propostes que ja havia avançat en la passada jornada, que se centren en tres àmbits: "unitat davant la crisi sanitària, unitat per a la reactivació econòmica i unitat davant el repte demogràfic".

A l'respecte de la pandèmia, Feijóo ha defensat la rellevància de la vacunació i ha reclamat a el Govern "un esforç" per aconseguir més dosi per poder immunitzar com més aviat millor a tota la població i evitar noves onades. El president gallec ha agraït l'anunci de Sánchez d'un reforç de vacunes a l'agost, encara que el va qualificar d ' "insuficient", atès que tot i així "seguirien sent moltes menys que les vacunes disponibles al juny".

També a l'respecte de les vacunes, Feijóo ha proposat reconsiderar l'ús de la vacuna de Janssen per a menors de 40 anys i comptar com més aviat amb una estratègia nacional de vacunació per als propers mesos, amb qüestions a abordar com la possibilitat d'una tercera dosi o la immunització dels menors, entre d'altres.

POSTURA COMÚ SOBRE ELS CERTIFICATS
I a l'marge de cridar l'atenció sobre el fet que es demani certificat covid o PCR per a la cita de Salamanca però no en l'hostaleria, ha advocat per buscar una postura comuna a l'respecte de la utilitat dels certificats de vacunació i, concretament, reclamar una aplicació per garantir un ús segur, útil i eficaç de l'certificat.


Cal recordar que l a AEPD acaba de posar en dubte la legalitat d'aquesta mesura, que només apliquen Canàries i Galícia.

LLUITA PER LA GESTIÓ DE ELS DINERS DE LA UE
En matèria econòmica, ha instat a el Govern a complir amb l'anunciat i que garanteixi que les CCAA gestionin el 50% de l'Mecanisme de Recuperació i Resiliència. A més, ha considerat imprescindible blindar la coordinació, la transparència i l'objectivitat en el repartiment.

Finalment, ha demanat reprendre el diàleg entre Govern i comunitats per aprovar, amb agilitat i consens, l'estratègia nacional davant el repte demogràfic.


Feiju00f3o el primer per l'esquerra en la primera lu00ednea de la foto oficial de la Conferència de Presidents



Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE