Lalín atraerá a miles de persoas coa súa Feira do Cocido, incluídos Yosi e o alcalde de Madrid

O alcalde explica que non se puido preparar esta edición en función do recoñecemento porque acaba de ser concedido, pero xa miran a 2021

|

Crespo recupera a figura dos comendadores, distinción que recibirán o cantante de Los Suaves e o rexedor da capital de España


O Concello de Lalín (Pontevedra) espera este domingo, 16 de febreiro, a 60.000 persoas na súa 52 Feira do Cocido, a primeira edición como Festa de Interese Turístico Internacional, un recoñecemento que "levaban perseguindo moitos anos" desde o municipio.


O alcalde de Lalín, José Crespo, e o secretario xeral de Política Lingüística, Valentín García, acompañados doutras presonalidades, durante a presentación da 52 Feira do Cocido


Así o indicou durante a presentación do evento en Santiago, o alcalde de Lalín, José Crespo, acompañado do concelleiro de Turismo de Compostela, Gumersindo Guinarte, e o secretario xeral de Política Lingüística, Valentín García.

O alcalde de Lalín subliñou que a Feira do Cocido é "a festa gastronómica máis importante do país", por ser a primeira neste ámbito en obter esta distinción, aínda que este ano aínda non se puido preparar como tal xa que o recoñecemento anunciouse fai menos dun mes e publicouse no BOE este martes.

A apertura da Feira será ás 12,00 horas do domingo, cando levará a cabo o 'cocido corredoiro', uns entroidos tradicionais galegos polas rúas.

Ás 12,45 horas, a xornalista e escritora Sonsoles Ónega realizará o pregón e ás 13,00 horas comezará o Desfile Feira do Cocido 2020. A partir das 17,00 horas empezarán as actuacións musicais, que terminarán da man de orquéstraa Cinema na Praza dá Igrexa.

Este ano recupérase a figura dos comendadores, nunha edición na que estarán a actriz Benedicta Sánchez; o alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; e o líder de Los Suaves, Yosi, entre outros.

XA PREPARAN A EDICIÓN DE 2021
José Crespo insistiu en que o evento está en "primeira división" e queren "consolidarse" nela, polo que xa están a preparar proxectos para a 53 edición. Así, defenderase o cocido como un prato "singular, moi rico e, o máis importante, como un produto que é reclamo dun pobo".

Entre estes proxectos mencionou dous en Madrid, lugar que queren que "teña unha presenza destacada". O alcalde explicou que farán alí o mes do cocido a través de "restaurantes galegos destacados" e que pretenden tamén celebrar un cocido solidario coa ONCE para 1.111 persoas.

Ademais, adiantou que o ano que vén "reorganizarán certos parámetros" polos que se move a Feira do Cocido, para que o turismo gastronómico convértase en "a terceira pata" da economía de Lalín, acompaña da agricultura e a pequena e mediana empresa.

Así mesmo, José Crespo explicou que queren facer un selo de calidade municipal para "non depender de ninguén", senón deles mesmos. "Se unha persoa para en Lalín para tomar un cocido e póñeno mal, ao final quen se prexudica é a marca e quen se prexudica é Lalín", recalcou.

UNHA DAS FESTAS QUE "MÁIS PERSOAS TRAE"
Por outra banda, Valentín García sinalou que esta feira é "moi importante" desde o punto de vista turístico. Para el, este evento é de "os máis consolidados e que máis persoas trae", xa que reúne a "unhas 60.000" persoas.

Nesta liña, Sindo Guinarte destacou que a gastronomía é "un dos grandes elementos diferenciais" de Galicia e que esta festa en concreto "non só foi capaz de manter" un nivel de atracción, senón que "foi incrementando a súa potencialidade" como elemento de atracción turística.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE