Barcelona e Madrid empatan sen goles uno dos clásicos máis frouxos a nivel futbolístico

Foi pouco o que fixo o Barça para tentar gañar o partido.

|

O Clásico do Camp Nou selouse cun empate (0-0) ao asinar FC Barcelona e Real Madrid as táboas nun duelo dos máis frouxos, a nivel de fútbol, dos últimos anos entre dous rivais que apenas crearon ocasións de gol, o que fará que este partido sexa máis lembrado por os incidentes nos arredores do campo que non polo fútbol, o gran perdedor da noite.

Clu00e1sico Baru00e7a Madrid

A pesar de que Piquei e Ramos salvaron aos seus equipos sacando dous remates na liña de gol, a pesar de que Gareth Bale marcou un tanto ben anulado por fóra de xogo previo, non houbo moito máis fútbol e este Clásico apagouse co paso dos minutos. Barça e Madrid asinaron un empate gris como gris fume quedou o ambiente no Camp Nou por unhas barricadas fose do estadio, onde houbo máis batalla que non no céspede.

O Real Madrid xogou máis que o Barça. Tivo máis balón e dominou máis o 'tempo' do partido, aínda que iso non se traducise tampouco en grandes ocasións de gol. O balón que sacou Gerard Piquei sobre a liña a remate de Casemiro, respondido polo gol salvado por Sergio Ramos a disparo de Leo Messi, foi o máis perigoso que se viu ao longo do choque.

Ao Barça foi ben encerrarse atrás, salvagardarse no seu defensa e sobre todo en Marc-André Ter Stegen, e esperar que Leo Messi fixese maxia. Pero o '10' non puido aparecer, non puido ser decisivo e confirmouse o que apuntou nunha entrevista esta semana; que xoga máis cómodo no Santiago Bernabéu que non na súa casa.

O Camp Nou permitiu xogar o partido, tan só houbo un momento de lanzamento de balóns amarelos ao céspede, pero non houbo fútbol. Foi un Clásico plácido, limpo, pero sen ocasións. Non houbo ningún tsunami futbolístico, nun dos duelos menos vistosos que se lembran nos últimos anos. E sen goles.

A pesar de que estaba en xogo o liderado, leste segue en mans do Barça pero ambos seguen cos mesmos puntos. Unha igualdade na táboa que se trasladou ao campo, cunha lixeira superioridade branca. Zinédine Zidane deu entrada a Rodrygo e Modric no minuto 80, buscando que os seus saísen líderes do Camp Nou, pero o Barça amarrou o balón.

A entrada de Ansu Fati no minuto 82 tampouco puido ser un revulsivo para os blaugranas. O mozo extremo canteirán apenas recibiu balóns, e o paso dos minutos parecía selar o pacto do empate. Sen alardes, nin floreos, nin ocasións continuas nun partido que estivo marcado na previa por todo o extra deportivo e que, visto o visto, dará máis titulares políticos tras o mesmo.

O afeccionado blaugrana, afeito non fai tanto a un fútbol ofensivo e dominador, pediu por momentos ver a ese equipo que lles marabillou. Pero non chegou. O Barça estivo máis tempo correndo tras o balón que facéndoo correr. Jordi Alba tivo unha acción clara no minuto 41, tras un gran pase de Leo Messi ás costas da defensa branca, pero o seu disparo, de primeiras, saíu cruzado.

Foi do pouco que fixo o Barça para tentar gañar o partido. Iso e algunha acción que non atopou rematador, a pesar de estar ben ganduxada. No Real Madrid, todo saía ben ata chegar á área rival, cando foron incapaces de atopar a Karim Benzema ou a Gareth Bale, salvo nese tanto anulado. O galés, por certo, foi quen máis rematou a pesar de non chegar en plena forma e a pesar do provocado por aquela foto coa famosa bandeira do seu país.