(Vídeos) Bos goles das promesas brasileiras deixan ao Real Madrid líder en solitario de LaLiga

O equipo de Zinédine Zidane non brillou e mesmo pasou momentos de apuro na primeira parte, pero o seu fútbol foi suficiente para acabar co invicto Osasuna.

|

Vinicius Jr  rompe a súa serie de nove meses sen marcar cun golazo desde fóra da área. O debutante Vinicius Jr. cabalga pola área de Osasuna para sentenciar e consolidar aos brancos como líderes da clasificación.

O Real Madrid levou os tres puntos fronte ao Club Atlético Osasuna (2-0) grazas aos goles con sabor brasileiro de Vinicius Jr., na primeira metade, e do mozo Rodrygo Goes, que pechou a conta na segunda, para manter a condición de líder antes de visitar este sábado ao veciño no primeiro derbi da tempada.

Vinicius Real Madrid

O equipo de Zinédine Zidane non brillou e mesmo pasou momentos de apuro na primeira parte, pero o seu fútbol foi suficiente para acabar co invicto Osasuna. A samba de Vinicius e Rodrygo, que marcou no seu debut no Bernabéu, deixou a vitoria en casa a tres días de render visita ao Atlético de Madrid.

Rodrygo real madrid

Os merengues xogaron aos tombos no acto inicial. Os oito cambios introducidos por Zidane -entre eles o porteiro Areola- descolocaron ás 13 veces campión de Europa, que sufriu en varios desaxustes defensivos. O primeiro aviso chegou en botas do atrevido Róber Ibáñez e o segundo tirouno pola borda Marc Carmona. Osasuna soubo controlar moi ben o ritmo do xogo e non saíu a defenderse.

Os rojillos volveron a Primeira pola porta grande e este mércores quixeron demostralo na capital. Jovic replicó nunha xogada atropelada e Kroos buscou con afán o disparo desde a frontal. Con todo, ningunha delas viu portería ata que Vinicius inventouse o 0-1 cun gol de moitos quilates.

O brasileiro encarou ao seu rival, escondeu o coiro e púxoo na mismísima escuadra cun derechazo impecable. Vinicius confirmou o que só o tempo estaba a negarlle, un gol importante que lle fose poñendo galóns na lapela. Antes do descanso, Vinicius volveu protagonizar outra xogada de ataque que non acertou a rematar Lucas Vázquez.

O galego, voluntarioso como sempre, fartouse de centrar balóns ao corazón da área, pero ambos os equipos enfilaron o túnel de vestiarios coa mínima vantaxe. Dados os antecedentes do Real Madrid, todo podía pasar no segundo acto, ao que Osasuna saíu con valentía, toda a que se pode ter co marcador en contra no Santiago Bernabéu.

Esta lectura de Jagoba Arrasate permitiu ao seu rival ter máis espazos. Aos cinco minutos Jovic desperdiciou un man a man e sete minutos despois bicou as redes, pero o seu gol foi anulado por un milimétrico fóra de xogo. O pase fora outra vez de Lucas Vázquez. A incerteza seguía facéndose dona en Chamartín.

RODRYGO BICA O SANTO

O partido terminou co gol de Rodrygo. O mozo brasileiro non parece que teña 18 anos. Enganchou o balón na divisoria, arrincou con potencia, enganou a Roncaglia e axustou ao pau máis afastado. O Bernabéu estalou, sabedor de que a vitoria xa non sairía do peto. Tres puntos vitais para seguir collendo sensacións neste estraño inicio de tempada.

Unha derrota, ante o PSG, dous empates (Vilarreal e Valladolid), e catro vitorias que lle dan licenza para seguir mandando na táboa. O sábado ás 21 horas afronta o seu segundo test de enxunlla este curso. Unha boa proba de lume para un Real Madrid que esta noite bailou ao mellor son da samba carioca.