​(VÍDEO) Denis tourea, o ‘Toro’ cornea e fai esquecer a Maxi Gómez

Un gol do charrúa, de tacón, valeu ao Celta para superar ao Valencia e estrearse en Balaidos con vitoria. Denis Suárez foi o máis destacado dos celestes.

|

Toro fernu00e1ndez

Gabriel 'Toro' Fernández celebra a súa estrea goleadora / Foto: RC Celta

“Maxi que máis?”, deberon de pensar os afeccionados celtiñas en canto acabou o partido ante o Valencia, no que era o regreso de Maxi Gómez á que foi a súa casa e o día no que o Celta de Vigo botaba a andar no seu feudo. E en Balaídos quedaron moi satisfeitos co cambio de cromos na punta de frecha: Gabriel ‘Toro’ Fernández corneó a un desaparecido Maxi Gómez, e fíxoo cun soberbio gol de tacón a servizo de Denis Suárez, o mellor dos locais e que permitiu ao Celta sumar os tres primeiros puntos do curso.

O Celta saíu decidido a dar unha alegría aos apretujados afeccionados que se apiñaron nas bancadas do coliseo vigués. Superior no medio nos primeiros compases, os locais tardaron un cuarto de hora en romper a igualada: apertura de Iago Aspas para Denis Suárez, control do de Salceda no costado esquerdo área, recorte e centro raso ao corazón da área. Alí chegou Gabriel Fernández para empitonar de tacón a meta de Cillessen, que nada puido facer ante a xenialidade do nove uruguaio.

O Valencia quixo reaccionar, pero aí estaba Rubén Blanco para sacar unha manopla milagrosa despois dun canonazo de Wass, que terminou repelido grazas en parte ao gardameta e ao traveseiro. Os ches buscaron máis a meta galega no que quedou de primeira parte, pero entre centros que non atoparon rematador e disparos que se marcharon por pouco, como un obús de Guedes que se foi por pouco, o 1-0 mantívose ata o descanso.

Xa na segunda parte o Celta comezou a gozar de máis ocasións ante a portería defendida polo internacional holandés. Entre medias, Balaídos despediu a Maxi Gómez con aplausos, que apenas tivo influencia no xogo dos valencianos. ‘Toro’ e Aspas chocáronse unha e outra vez con Cillessen, pero foi Denis Suárez o que acabou amargado polo gran partido do gardameta. Primeiro sacándolle unha man imposible cando o seteiro xa estaba vencido; daquela atallando no desconto unha pena máxima lanzada por Denis que podería redondear o fenomenal partido do centrocampista.

Aínda que poida parecer que o 1-0 é escaso para o bo partido dos locais, o certo é que os tres puntos quedaron en casa, que é o que realmente conta. Os de Fran Escribá xa demostraron o que son capaces de facer e os incondicionais pedirán máis do mesmo nos próximos duelos. Se manteñen o nivel mostrado, este ano vanse a ver moitos sorrisos en incomódalas bancadas de Balaídos.