Lixeira vantaxe do Madrid tras empatar no Camp Nou (1-1)

As espadas manteranse no alto ata a volta do derbi no Santiago Bernabeu.

|

Luís suarez barça madrid gettyimages

Un clásico tenso, cheo de momentos brillantes e 'xogo limpo' por ambas as partes. Alguén pode pedir algo máis?  O primeiro encontro en semifinais da Copa do Rey entre o FC Barcelona e o Real Madrid saldouse cun empate a un e unha mostra de fortaleza e bo fútbol por ambos os rivais.

O primeiro gol do encontro meteuno Lucas Vázquez no minuto quinto. Rapidez ofensiva: así saltou ao céspede o equipo branco, que aproveitou a un Messi na banqueta para dominar o balón practicamente en toda a primeira parte do encontro.

Foi Malcolm quen igualou o marcador xa na segunda parte do partido, cando o reloxo marcaba o minuto 57, tras un disparo de Luís Suárez ao pau. Foi precisamente a partir do arranque da segunda metade cando os azulgranas recobráronse a tempo para equilibrar non só o marcador, senón tamén o xogo (o Barça terminou este derbi cun 57% de control da pelota, fronte ao 43% do Madrid).

A reacción veu sobre todo pola entrada de Messi no once, que entrou en substitución dun Coutinho descoidado e sen garbo. Na continuación, o Barça recupero a súa garra e foron varias as ocasións de gol, aínda que os brancos ofreceron gran resistencia fronte aos ataques culés. De feito, incluso o Madrid estivo a piques de asinar o 1-2, pero Bale non logrou rematar unha xogada iniciada por Benzema aproveitando a un Ter Stegen fose da área.

O "visto para sentenza" chegará no Bernabeu, onde uns e outros deberán apurar os 90 minutos de partido para chegar á final da Copa do Rey.