O Celta arrinca un tolo punto do Villamarín

Betis e Celta empatan 3-3 un precioso partido no que os celestes chegaron a remontar o 2-0 veriblanco cun dobrete de Maxi Gómez e un tanto de Brais Méndez. Canles igualaría o duelo no inuto 86.

|

Iago aspas okay brais mendez betis celta benito villamarin liga 041118

Aspas, Okay e Brais Méndez ante o Betis / Foto: RC Celta

O cemiterio está cheo de valentes, e varias tumbas ocupásenas os xogadores deReal Betis e Celta de Vigo, dous conxuntos que fixeron unha oda ao fútbol de ataque. Andaluces e galegos empataron 3-3nun partido tolo, cheo de ocasións e no que quedou patente que tanto Quique Setién como Antonio Mohamed son dous adestradores cuxa filosofía só está enfocada nos tres puntos, nunca en especular co resultado. Os locais chegaron a poñerse cunha vantaxe de 2-0 pero o dobrete de Maxi Gómez e un tanto de Brais Méndez deron a volta ao marcador. Canles faría o 3-3 definitivo cun golazo de libre directo a falta de tres minutos para a conclusión.

No primeiro tempo o Celta tivo que resistir os envites da escuadra verdibranca, desexosa de endereitar o rumbo ligueiro e mellorar a súa bagaxe goleadora. Así chegaron na primeira parte dúas boas ocasións, obra de O Celsoe Loren, que se deron de bruzos con dúas boas respostas de Sergio Álvarez.

O Betis non cejó no seu empeño e á media hora de xogo estreou o marcador cunha xogada que naceu nun saque de porta, selo do estilo Setién. Francis, O Celso e Loren, este último cunha exquisita picada, debuxaron a xogada do primeiro gol. Unha vez rota a igualada, Canles puido ampliar distancias cun violento disparo que se estrelou no pau, deixando escapar a posibilidade de darlle a puntilla ao Celta antes do descanso.

O tempo de refresco revitalizou aos vigueses, que foron con decisión a por o partido, como demostrou Emre Mor cunha gran xogada que detivo Pau López, nada máis soar a campá que deu inicio ao segundo asalto. A resposta dos sevillanos non puido ser máis contundente, xa que acto seguido Junior Firpo anotou o 2-0.

Con todo, con todo perdido e moito por gañar, nesta ocasión ‘O Turco’ se acertou cos cambios, variando o esquema e dando entrada a Maxi Gómez, que volvía tras lesión. O charrúa, como o que nunca se foi, recortou distancias cun cabezazo a centro de Hjulsager, tamén recentemente ingresado no verde. Os celestes igualaron a contenda só seis minutos despois, cun belo gol de Brais Méndez.

Con 2-2, o partido converteuse nun correcalles. Os dous equipos renunciaron a todo na súa aposta por facerse cos tres puntos, e o Celta estivo preto de levar o gato á auga grazas ao dobrete de Maxi Gómez, que rematou a pracer outro centro do danés Hjulsager no minuto 83. Con todo, Canles, que estivera soberbio, redondeou a súa noite cun espectacular gol de falta no minuto 86. Aspas a puntiño estivo de seguirlle o xogo ao cántabro cun libre directo que se estrelou na madeira, só un minuto despois do 3-3 co que se pecharía o partido.

Así, Betis e Celta quedan en metade da táboa con 13 e 14 puntos respectivamente, aínda que en partidos así, a clasificación é o de menos. O que queda é a pegada que deixan co seu fútbol estes equipos valentes, que son unha alegría para as súas afeccións, para o espectador neutral e para A liga. Moitos os crucificarán por non ser máis precavidos, pero outros pedimos máis valentes como Quique e Toni, os que dan sentido ao sinsentido do balompé.

FICHA TÉCNICA

Betis: Pau López, Francis (Joaquin, min.80), Mandi, Bartra, Sidnei, Junior; Willliam, Gardado, O Celso, Canles E Loren (Sanabria, min.80).

Celta: Sergio; Hugo Mallo, Roncaglia, Cabral, Juncá; Beltrán, Okay, Brais Méndez (Araujo, min.89); Emre Mor (Maxi Gómez, min.61), Boufal (Hjulsager, min.46) e Aspas

Goles: 1-0, min.33: Loren; 2-0, min.53: Junior; 2-1, min.63: Maxi Gómez; 2-2, min.69: Brais; 2-3, min.84: Maxi Gómez; 3-3, min.87: Canles.

Árbitro; Estrada Fernández, do comité catalán. Amoestou a Juncá, Okay, Junior. Canles, Mandi. Expulsou a Antonio Mohamed.

Campo: Benito Villamarín.