​A tensión empeora os niveis de glicosa dos diabéticos

|

Diabetes 5


Unha das causas principais polas que a diabetes adoita empeorar é a tensión, debido a que ambas teñen unha relación "moi directa"; un feito que cobra especial interese coa volta ao traballo e á rutina diaria tras as vacacións, segundo Serafín Murillo, investigador do Ciberdem-Idibaps, Hospital Clínic de Barcelona.


En contexto, tensión é a resposta do organismo ante unha situación que interpreta como ameazante ou perigosa e prepárase para afrontala. 


Cando se está baixa tensión, o corpo sofre unha serie de cambios, como prepararse para estar aseguro de ter suficiente azucre e enerxía dispoñible.


Por iso, caen os de insulina e aumentan os niveis de glicosa. Ademais, elévanse os niveis de hormonas da tensión, o que fai que os tecidos sexan menos sensibles á insulina. Como resultado, hai máis glicosa dispoñible no sangue.


Deste xeito, a tensión está asociado a un empeoramento do control da diabetes por parte do propio paciente, o que pode producir un descontrol metabólico debido á falta de adherencia ao tratamento. 


Segundo Murillo, "a tensión é un problema por partida dobre para as persoas con diabetes: non só libera glicosa no sangue, senón que pode ser o causante de malos hábitos alimentarios e da falta de autocuidado, o que repercute negativamente na calidade de vida do paciente".


"En pacientes de diabetes tipo 2 a tensión pode facer que suba o azucre en sangue e que se volva difícil de controlar. Con todo, nos pacientes do tipo 1 os seus efectos son máis variados xa que, aínda que na maioría deles o nivel de glicosa aumenta, é posible tamén que diminúa", apuntou o experto.


Débese "manter baixo control a tensión xa que, se é elevado e preséntase de forma repetitiva en persoas con diabetes, pode contribuír a que se dean complicacións como dano renal, retinopatía diabética, dor neuropático e ulceraciones nos pés".


Ante a falta de adherencia ao tratamento que presentan moitos pacientes de diabetes en situacións de tensións, Murillo aconsellou a monitoraxe continua de glicosa, que permite coñecer en tempo real o nivel de azucre e poder así previr situacións de risco como unha hipoglucemia.


Deste xeito, coñecer os niveis de glicosa en sangue en cada momento permite un mellor control dos niveis de glucemia e facilita a adaptación a situacións imprevistas como as que poden producirse en situacións de tensións.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




Non está permitido verter comentarios contrarios á lei. Nos reservamos o dereito a eliminar os comentarios que consideremos fora de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress