Bélxica métese case en oitavos tras golear a Tunes (5-2)

Bélxica iniciou o seu camiño en Rusia cun gran partido ante Panamá e presentábase fronte a Tunes para referendar esas boas sensacións do debut. E tan só durou 6 minutos en referendalo.

|

Lukaku hazard belgica gettyimages

Lukaku e Hazard celebran un gol de Bélxica (Getty Images)

Bélxica sumou a súa segunda vitoria (5-2) no Mundial ante Tunes. Os belgas dan un paso de xigante para pasar a oitavos nun gran partido e volve confirmar que non veñen de paso a Rusia. Entre Lukaku e Hazard romperon as ás a ‘As Aguias do Cartago’ e confirman as boas sensacións do debut. O ariete do United empata como máximo goleador xunto a Cristiano Ronaldo.

A crónica de Eurosport relata que Bélxica iniciou o seu camiño en Rusia cun gran partido ante Panamá e presentábase fronte a Tunes para referendar esas boas sensacións do debut. E tan só durou 6 minutos en referendalo. Eden Hazard internouse na lateral da área e Maaloul derrubouno claramente e o do Chelsea non fallou.

Posteriormente apareceu Lukaku, unha das sensacións do torneo que aproveitou unha gran contra do seu equipo e un pase marabilloso de Mertens para poñer o 2-0 no primeiro cuarto de hora de partido.

Como lle pasou ante Inglaterra a Tunes pesoulle un mal inicio, e viuse por baixo desde os primeiros minutos. E cando peor o tiña, como ante os ‘Pross’, responderon que dá xenio primeiro cun gol de Bronn e logo crecéndose no partido ata case conseguir empatar o encontro.

Khazri botouse o equipo tunisiano ás costas e botáronlle caste para tentar recuperar a desvantaxe. Pero comezaron os problemas en Tunes, xa que dous xogadores lesionáronse antes de que terminase a primeira parte. Ás ‘Aguias do Cartago’ crecíanlle os ananos que cando finalizaba o primeiro tempo viu como Lukaku poñía con máis vantaxe aos belgas tras un gran roubo e unha gran asistencia de Meunier.

O guion da segunda parte cambiou pouco con respecto á primeira parte. Un encontro tolo no que os tunisianos o tentaban e os de Roberto Martínez saían á contra dunha forma esplendorosa.

A brecha seguía abríndose e o 4-1 xa fixo demasiado dano aos tunisianos, mentres que os de Roberto Martínez seguían bordando o fútbol, aínda que no tramo final baixou un pistón e dedicouse a contemporizar o partido. Martínez, ademais, deu descanso ás súas dúas figuras pensando xa nas seguintes roldas. Un gol de Batshuayi e outro de Khazri pecharon definitivamente o partido no desconto.

Vitoria para ‘Os Diaños Vermellos’ que o seguen levantando ao liderado no Grupo G e mandan a pataca quente para Inglaterra que non poden perder mañá ante Panamá.