Lanzan un libro sobre receitas con azafrán para “previr enfermidades como o alzhéimer”
Santiago de Compostela acolle mañá a presentación dun libro que buscar divulgar “os beneficios do azafrán á hora de previr enfermidades dexenerativas como o párkinson, a esclerose múltiple ou o alzhéimer”. A marca Pote lánzao coa colaboración da a Federación Alzhéimer Galicia (FAGAL) e do cociñeiro Yayo Daporta.
Santiago de Compostela acolle mañá a presentación dun libro que buscar divulgar “os beneficios do azafrán á hora de previr enfermidades dexenerativas como o párkinson, a esclerose múltiple ou o alzhéimer”. A marca Pote lánzao coa colaboración da a Federación Alzhéimer Galicia (FAGAL) e do cociñeiro Yayo Daporta.
O libro de 'Receitas para o Recordo' , que sae a un prezo de 15 euros, busca “achegar visibilidade á enfermidade de Alzhéimer”, segundo os seus promotores. Valéndose da cociña da memoria como fío condutor do proxecto, recolléronse no libro os testemuños de persoas con Alzhéimer e os seus familiares recompilando unha ducia de receitas tradicionais elaboradas con azafrán.
“Unha iniciativa cuxa recadación se destinará integramente aos centros colaboradores”, aseguran os organizadores. Entre eles está os centros de FAGAL (Federación de Asociacións de Familiares de Enfermos de Alzhéimer de Galicia): AFAPO, AFAMO, AGADEA e AFAL Ferrolterra.
Pote tamén colabora con os estudos que ten en marcha estudos a Universidad de Castilla La Mancha sobre os beneficios desta especie.
Escribe o teu comentario