Juan Carlos I podria tornar Sanxenxo aviat ja que diu que "segurament" retornarà a Espanya (vídeos)

El rei emèrit Joan Carles I va indicar dijous que "segurament" viatjaria aviat a Espanya. Ho va comentar en un diàleg breu amb la premsa després de la cerimònia d'entrada a l'Académie française de la qual el seu amic, l'escriptor peruà establert a Espanya Mario Vargas Llosa es va convertir en un dels seus membres.


|

L'exmonarca va assistir a la cerimònia amb la Infanta Cristina. Tots dos es van asseure a primera fila a la sala voltada de l'Institut Francès, per invitació personal del cèlebre premi Nobel hispanoperuà.

 

El Rei Joan Carles en arribar a l'Acadèmia Francesa, a 09 de febrer de 2023, a Paru00eds en una imatge de Rau00fal Terrel per a EP
El Rei Joan Carles en arribar a l'Acadèmia Francesa, a 09 de febrer de 2023, a Paru00eds en una imatge de Rau00fal Terrel per a EP

 

Quan els periodistes li van preguntar com estava, l'exrei va respondre: "Molt bé. Encantat de conèixer-te", breument però amb un somriure. Juan Carlos, resident a Abu Dhabi, va viatjar a París en un tour privat després que Vargas Llosa el convidés personalment a la cerimònia.


Es desconeixen altres possibles detalls sobre els plans del rei a París. El seu anunci d'una propera tornada a Espanya ja ha desfermat els rumors sobre on i com planteja residir-hi.

 

NOSTÀLGIA PER NAVEGAR A LES RIAS

Cal recordar que a la seva última estada a Espanya el Rei va trepitjar gairebé únicament territori gallec. Durant diverses nits va estar allotjat en una casa d'un altre dels seus amics, el regatista gallec Pedro Campos. Joan Carles de Borbó no va competir al campionat del món de vela d'aquells dies, però sí que va navegar per la Ria d'Arousa, que és una de les activitats amb què més gaudeix en aquesta etapa de la seva vida.

 

Amb tot, és improbable que, almenys ara com ara, el Rei emèrit fixi la seva residència a Galícia, ja que sembla que planeja passar la major part de l'any al Golf Pèrsic.

 

Això explica perquè ha iniciat els tràmits administratius pertinents per no haver de presentar aquest any la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) relativa al 2022. Així, notificarà a Hisenda que “el nucli principal o la base dels seus activitats o interessos econòmics" ja no rau a Espanya i per tant fixarà la seva residència fiscal a Unió dels Emirats Àrabs. Cal tenir en compte que Si en acabar l'any, comptes cada dia que has passat a Espanya i en són més de 183, en aquest cas ets resident fiscal a Espanya i és aquí on has de presentar l'impost de la renda.

 


 

QUINA POSTURA PRENDRÀ FEIJO SI GOVERNA?

Les especulacions sobre un retorn creixen també perquè l'horitzó judicial de l'excap d'Estat ha millorat notablement el 2022. britànica de la denúncia d'assetjament presentada pel seu examant Corinna zu Sayn-Wittgenstein (Corinna Larssen).

 

Això ha portat els monàrquics a reclamar el seu retorn a Espanya, possibilitat que Joan Carles I ha filtrat que anhela. Tot i això, tant la Casa Reial del seu successor Felip VI com l'actual govern de coalició d'esquerres que lidera el PSOE no estan per la tasca , temorosos del dany a la imatge de la institució monàrquica que podria produir-se si salta algun nou escàndol fiscal o sentimental.

 

És clar que les reticències a la tornada, almenys les governamentals, podrien desaparèixer, o almenys minvar, en el cas que hi hagués un canvi de govern a les eleccions generals previstes per al proper hivern. Si el PP aconsegueix tornar a Moncloa, es veurà en la disjuntiva d'aplicar la postura que han defensat fins ara.

 

Els conservadors creuen que Joan Carles I podria haver comès errors en la seva vida privada però que és un personatge clau en la construcció de la democràcia espanyola, cosa que converteix en cruel que hagi de viure fora d'Espanya.

 

En el cas que es concreti una volta a la Península, és evident que Sanxenxo té moltes paperetes per convertir-se en una de les residències principals del Borbó , ja que cal recordar que allà va establir la seva base quan, assetjat pels escàndols, va decidir abdicar a el seu fill.

 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE