Oportunidade para descubrir as maridaxes entre cervexas e alimentos no Corte Inglés da Coruña
O próximo 21 de novembro, O Corte Inglés da Coruña será o escenario dun evento centrado na cultura cervexeira, organizado en colaboración coa empresa coruñesa Fillos de Rivera, alma máter de Estrela Galicia. A actividade inclúe tres catas temáticas que explorarán ingredientes, maridaxes e harmonías entre cervexa e alimentos.
Carlos Ávila, especialista en cultura cervexeira de Fillos de Rivera, será o encargado de guiar aos asistentes nunha viaxe sensorial. Segundo Ávila, estas catas ofrecen “unha oportunidade de descubrir as sutilezas dos nosos produtos, desde os seus ingredientes até a súa combinación con outros sabores”.
Catas e horarios
O evento, que é gratuíto pero require inscrición previa, estará dividido en tres sesións con temáticas diferenciadas:
-
19:00 h – Lupia: Cervexas de colleita propia
Esta cata abordará o uso do lúpulo galego, un ingrediente crave na elaboración de cervexa e pouco coñecido polo público. Presentaranse as variedades Lupia Herbal Nugget e Lupia Floral Magnum, ambas as elaboradas con lúpulo cultivado integramente en Galicia tras dúas décadas de investigación. -
19:45 h – Maridaxes por orixe 1906
A segunda sesión conectará catro cervexas da familia 1906 con produtos galegos seleccionados, dispoñibles no Club do Gourmet. Os asistentes poderán descubrir como cada referencia potencia os sabores de alimentos locais. -
20:00 h – Beer & Cheese
Pechando a xornada, esta cata proporá unha maridaxe entre catro tipos de queixos e distintos estilos de cervexa, explorando combinacións que destacan polo seu equilibrio e contraste.
Escribe o teu comentario