Porco celta mantense en alza en Nadal fronte á caída de prezos pola peste porcina
Porco celta/EPO porco celta mantense alleo á caída de prezos que si sofre o resto de produtores de porco en Galicia a raíz do efecto no mercado que supuxo a detección de casos de peste porcina africana en xabarís en Barcelona.En declaracións a Europa Press, o director técnico da asociación de criadores de raza porcina celta (Asoporcel), Iván Rodríguez, destaca que o prezo da carne de porco celta segue máis alto que a do porco e continúa a previsión dunha maior demanda en datas do Nadal.No medio de accións de promoción con motivo da época de cocidos e o nadal, e coa vista xa posta tamén nos entroidos, os produtores de porco celta, 137 gandarías cuns 4.000 animais con datos a decembro de 2024, ven con "preocupación" o brote de peste porcina, pero tamén fan un chamamento "á calma".Neste sentido, Rodríguez traslada que hai operadores "angustiados" e traballando "contrarreloxo" porque se está "consumindo moi ben o produto", por exemplo en comidas e ceas de traballo, co cal os sacrificios se fan "todas as semanas", cando normalmente é unha si e unha non, de media."TOQUEMOS MADEIRA""Por agora" o sector "non se resente" pola crise da peste porcina, constata, mentres 'toca madeira'.
O porco celta mantense alleo á caída de prezos que si sofre o resto de produtores de porco en Galicia a raíz do efecto no mercado que supuxo a detección de casos de peste porcina africana en xabarís en Barcelona.
En declaracións a Europa Press, o director técnico da asociación de criadores de raza porcina celta (Asoporcel), Iván Rodríguez, destaca que o prezo da carne de porco celta segue máis alto que a do porco e continúa a previsión dunha maior demanda en datas do Nadal.
No medio de accións de promoción con motivo da época de cocidos e o nadal, e coa vista xa posta tamén nos entroidos, os produtores de porco celta, 137 gandarías cuns 4.000 animais con datos a decembro de 2024, ven con "preocupación" o brote de peste porcina, pero tamén fan un chamamento "á calma".
Neste sentido, Rodríguez traslada que hai operadores "angustiados" e traballando "contrarreloxo" porque se está "consumindo moi ben o produto", por exemplo en comidas e ceas de traballo, co cal os sacrificios se fan "todas as semanas", cando normalmente é unha si e unha non, de media.
"TOQUEMOS MADEIRA"
"Por agora" o sector "non se resente" pola crise da peste porcina, constata, mentres 'toca madeira'. Para explicar esta situación, o director técnico de Asoporcel expón que os volumes en que se moven os produtores de porco celta son limitados, unhas 200 toneladas ao ano, un montante "moi pequeno" en comparación co sector porcino en xeral, que o afasta de ter problemas coa demanda.
Ademais, reivindica extremar as medidas de bioseguridad, con límites á entrada de persoas e animais nas granxas, e máis controis aos peches e perímetros. Ao ser explotacións en extensivo, o risco é "moito maior", segundo constata Iván Rodríguez, polo eventual contacto cun xabaril infectado.
En calquera caso, descarta o perigo de desaparición dunha raza en perigo de extinción, ao contar con naves "que poden confinar todo" se se dá o peor dos casos e a enfermidade chega ao territorio galego.
Escribe o teu comentario