Estrelas Michelín en Galicia: 2 novos restaurantes lógrana e Pepe Vieira consegue a súa segunda
Os novos distinguidos están no Padrón e Poio. Hai outro distinguido en Ortigueira, Ferpel, pero non é a Ortigueira coruñesa senón a asturiana, preto de Ribadeo.
Galicia contará o próximo ano cun total de 18 Estrelas Michelín en 16 restaurantes, tras a incorporación á listaxe do Ceibe de Ourense e Ou'Pazo de Padrón (A Coruña). Ademais, Pepe Vieira conseguiu a súa segunda Estrela no seu establecemento de Camiño dá Serpe, en Poio (Pontevedra).
Nunha gala celebrada este martes no Palacio de Congresos O Greco de Toledo, confirmouse que a Comunidade galega terá un total de 19 Estrelas, ao conseguir catro novas e perder a que tiña o restaurante Auga e Sal de Santiago de Compostela, que pechou en maio tan só cinco meses despois de facer co distintivo.
Así, ademais do de Pepe Vieira, que estreará esta tempada a súa segunda Estrela, continúa con dúas o Culler de Pau, do Grove (Pontevedra).
Na provincia de Pontevedra, hai outros cinco establecementos con Estrela: Maruja Limón e Silabario, en Vigo; Eirado dá Leña, en Pontevedra; Yayo Daporta, en Cambados; e Casa Solla, en Poio.
Na provincia da Coruña, contan cun destes distintivos os composteláns A Tafona e Casa Marcelo; así como Árbore dá Veira (A Coruña), As Garzas (Malpica), Retiro dá Costiña (Santa Comba) e Ou'Pazo (Padrón).
E en Ourense , hai tres: dous en Pereiro de Aguiar (Nova e Restaurante Miguel González) e un na capital provincial (Ceibe).
Os NOVOS DÚAS ESTRELAS MICHELÍN
Así as cousas, os chefs Quique Dacosta e Guillermo Chávez, aos mandos de Deessa en Madrid; Xosé Cannas, de Pepe Vieira, na pequena aldea pontevedresa de Serpe; e os irmáns Juan Carlos e Jonathan Padrón, do Recuncho de Juan Carlos en Adeje (Tenerife), son os tres cociñeiros que conseguiron subir ao caixón das dúas Estrelas Michelin.
Deessa, o luxoso restaurante do emblemático Mandarin Oriental Ritz de Madrid, ascende á categoría de dúas Estrelas "ao reflectir o amor polo Mediterráneo que sempre emana a elaborada e creativa cociña do mestre Quique Dacosta", executada polo chef Guillermo Chávez.
O propio Chávez recolleu a chaquetilla para pór en valor que o galardón é "traballo de todos" dun "magnífico proxecto".
O restaurante Pepe Vieira, con Xosé Cannas aos fogóns, fixou no mapa gastronómico á pequena aldea de Serpe, xunto a Raxó (Pontevedra). Cannas, segundo a guía, "soubo rodear de profesionais de todos os ámbitos para crear un espazo realmente singular en metade do campo, de marcadas liñas vangardistas e coa única finalidade de exaltar os sabores de 'a última cociña do mundo'".
Cannas foi o último biestrellado en coller o galardón, e quixo felicitar ao seu equipo polo traballo. "Hoxe veño acompañado de Óscar, o meu xefe de cociña. Son 15 anos traballando xuntos e quero dedicarlle este premio", apuntou o galego, que ademais dedicou o premio "a todas as parellas que comparten a súa vida" cos cociñeiros, xa que "é moitas veces moi complicado".
As Illas Canarias volven sumar brillo no ceo gastronómico, e O Recuncho de Juan Carlos, situado dentro do Royal Hideaway Corais Beach (Adeje, Tenerife), cos irmáns Padrón (Juan Carlos e Jonathan), conquistaron as dúas Estrelas "tras revisar o recetario canario desde un punto de vista creativo, con produtos premium, altísimas cotas de refinamiento e a capacidade de emocionar en varios pratos", segundo os inspectores.
"Traballando duro conséguese a recompensa. É un orgullo impresionante. Grazas a todo o equipo e o noso pai, que nos inculcou a cociña. Non está connosco pero está a ver este momento", dixeron os irmáns.
Tras esta repartición, España e Portugal suman xa 41 restaurantes distinguidos con dúas Estrelas Michelin.
Escribe o teu comentario