Estrelas Michelín en Galicia: 2 novos restaurantes lógrana e Pepe Vieira consegue a súa segunda

Os novos distinguidos están no Padrón e Poio. Hai outro distinguido en Ortigueira, Ferpel, pero non é a Ortigueira coruñesa senón a asturiana, preto de Ribadeo.


|

Imagen de archivo de la Gala Guía Michelín 2023.
 

Galicia contará o próximo ano cun total de 18 Estrelas Michelín en 16 restaurantes, tras a incorporación á listaxe do Ceibe de Ourense e Ou'Pazo de Padrón (A Coruña). Ademais, Pepe Vieira conseguiu a súa segunda Estrela no seu establecemento de Camiño dá Serpe, en Poio (Pontevedra).

Nunha gala celebrada este martes no Palacio de Congresos O Greco de Toledo, confirmouse que a Comunidade galega terá un total de 19 Estrelas, ao conseguir catro novas e perder a que tiña o restaurante Auga e Sal de Santiago de Compostela, que pechou en maio tan só cinco meses despois de facer co distintivo.

 

Fotonoticia 20170407120843 1200
Pepe Vieira


Así, ademais do de Pepe Vieira, que estreará esta tempada a súa segunda Estrela, continúa con dúas o Culler de Pau, do Grove (Pontevedra).

Na provincia de Pontevedra, hai outros cinco establecementos con Estrela: Maruja Limón e Silabario, en Vigo; Eirado dá Leña, en Pontevedra; Yayo Daporta, en Cambados; e Casa Solla, en Poio.

Na provincia da Coruña, contan cun destes distintivos os composteláns A Tafona e Casa Marcelo; así como Árbore dá Veira (A Coruña), As Garzas (Malpica), Retiro dá Costiña (Santa Comba) e Ou'Pazo (Padrón).

E en Ourense , hai tres: dous en Pereiro de Aguiar (Nova e Restaurante Miguel González) e un na capital provincial (Ceibe).

Os NOVOS DÚAS ESTRELAS MICHELÍN
Así as cousas, os chefs Quique Dacosta e Guillermo Chávez, aos mandos de Deessa en Madrid; Xosé Cannas, de Pepe Vieira, na pequena aldea pontevedresa de Serpe; e os irmáns Juan Carlos e Jonathan Padrón, do Recuncho de Juan Carlos en Adeje (Tenerife), son os tres cociñeiros que conseguiron subir ao caixón das dúas Estrelas Michelin.

Deessa, o luxoso restaurante do emblemático Mandarin Oriental Ritz de Madrid, ascende á categoría de dúas Estrelas "ao reflectir o amor polo Mediterráneo que sempre emana a elaborada e creativa cociña do mestre Quique Dacosta", executada polo chef Guillermo Chávez.

O propio Chávez recolleu a chaquetilla para pór en valor que o galardón é "traballo de todos" dun "magnífico proxecto".

O restaurante Pepe Vieira, con Xosé Cannas aos fogóns, fixou no mapa gastronómico á pequena aldea de Serpe, xunto a Raxó (Pontevedra). Cannas, segundo a guía, "soubo rodear de profesionais de todos os ámbitos para crear un espazo realmente singular en metade do campo, de marcadas liñas vangardistas e coa única finalidade de exaltar os sabores de 'a última cociña do mundo'".

Cannas foi o último biestrellado en coller o galardón, e quixo felicitar ao seu equipo polo traballo. "Hoxe veño acompañado de Óscar, o meu xefe de cociña. Son 15 anos traballando xuntos e quero dedicarlle este premio", apuntou o galego, que ademais dedicou o premio "a todas as parellas que comparten a súa vida" cos cociñeiros, xa que "é moitas veces moi complicado".

As Illas Canarias volven sumar brillo no ceo gastronómico, e O Recuncho de Juan Carlos, situado dentro do Royal Hideaway Corais Beach (Adeje, Tenerife), cos irmáns Padrón (Juan Carlos e Jonathan), conquistaron as dúas Estrelas "tras revisar o recetario canario desde un punto de vista creativo, con produtos premium, altísimas cotas de refinamiento e a capacidade de emocionar en varios pratos", segundo os inspectores.

"Traballando duro conséguese a recompensa. É un orgullo impresionante. Grazas a todo o equipo e o noso pai, que nos inculcou a cociña. Non está connosco pero está a ver este momento", dixeron os irmáns.

Tras esta repartición, España e Portugal suman xa 41 restaurantes distinguidos con dúas Estrelas Michelin.

 

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE