Jácome saca peito por unha Ourense con constelación propia no firmamento das Estrelas Michelin

Nova, Ceibe e Miguel González son o tres restuarantes da cidade termal que figuran na Guía Michelin. 


|

251202 Michelin
Foto: Concello de Ourense

 

A cidade de Ourense afianzouse como un referente gastronómico de primeiro nivel, logrando que tres dos seus establecementos figuren no selecto grupo de galardoados pola prestixiosa Guía Michelín para o ano 2026. Este fito histórico, que sitúa á capital nunha posición privilexiada a nivel nacional, foi motivo dun recoñecemento institucional no que se puxo en valor a excelencia da súa restauración.

 

 

RECOÑECEMENTO PLURAL

Os artífices deste logro, os responsables dos restaurantes Nova, Ceibe e Miguel González, foron recibidos no salón de plenos polo alcalde, Gonzalo Pérez Jácome, e representantes dos grupos políticos municipais de DO, PP e PSdeG-#PSOE. Esta é a primeira ocasión en que a urbe ostenta tres distintivos da Guía ao mesmo tempo, o que subliña a calidade e o potencial da cociña local.

 

O rexedor local expresou o orgullo da corporación, destacando que contar con tres premiados supón unha "anomalía estadística" pola escaseza de cidades españolas cunha honra semellante. Segundo Pérez Jácome, este triunfo non só celebra a alta cociña, senón que tamén "reforza a comida tradicional" que identifica a Ourense.

 

 

O chef Miguel González, que revalida a súa distinción nun novo emprazamento na avenida de Pontevedra, compartiu o seu optimismo sobre a escena culinaria local. "Ourense sabe moi rico, están a facerse as cousas moi ben no aspecto gastronómico", afirmou, resaltando a "ampla gama" de opcións que ofrece a cidade. Para González, ter tres estrelas concentradas "en 700 metros é un privilexio e un luxo", que confía en que a cidade saiba aproveitar e explotar.

 

Con todo, o restaurador matizou que unha Estrela Michelín implica un reto constante: "non é levar un pan debaixo do brazo, senón traballar todos os días moitísimo para tratar de rendibilizar un negocio que cada día queremos facer de maior calidade".

 

O LABOR DE PROMOCIÓN, CLAVE

O alcalde Jácome anunciou que o Concello aproveitará esta "fortaleza" gastronómica nas súas próximas campañas de promoción da cidade, empregando o slogan "Ourense brilla con 3 estrelas Michelín".

 

Pola súa banda, Xullo Sotomayor e Daniel Guzmán, de Nova (local situado en Val Inclán, galardoado desde hai unha década), celebraron o triplo recoñecemento. Guzmán sinalou o bo entendemento no sector: "somos competencia, pero tamén compañeiros de gremio que loitamos por facer unha hostalaría mellor", e subliñou a necesidade da promoción para "desestacionalizar a clientela os 12 meses do ano".

 

Xosé Magalhães e Lydia do Olmo, de Ceibe (na rúa San Miguel, coa Estrela desde 2023), felicitaron aos seus colegas polo seu labor, que fai posible que "a marca Ourense abarque máis aló da propia comunidade". Do Olmo destacou que o éxito é froito do "traballo, loita e sacrificio" de todo o seu equipo, ao que considera "familia".

 

 

No entanto, Do Olmo fixo un chamamento ás administracións. "Fai falta máis traballo por parte das institucións para apoiar, fomentar e facer posible que os mozos queiramos emprender e seguir manténdonos no tempo". O seu obxectivo, concluíu, é "ser felices, traballar e levar o pan cada día aos nosos fogares" mentres contribúen a que a marca Ourense continúe destacando.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE