Os Momentos Acustiquísimos regresan a Galicia este novembro xunto aos mellores cociñeiros do país
Marlena, Christina Rosenvinge, Zahara e A Habitación Vermella son os grupos que protagonizan esta nova edición.
A VIII Edición dos Momentos Alhambra Acustiquísimos xa está aquí. Xa case se escoita... e chéirase. E é que este ciclo de concertos, con actuacións en Vigo, A Coruña, Santiago de Compostela e Lugo, terá, ademais da mellor música, o mellor acompañamento para os padais máis exixentes, porque os Acustiquísimos tamén se saborean en contornas únicas das cidades galegas a partir do próximo 15 de novembro durante tres fins de semana.
CONCERTOS ÚNICOS
Buscando "experiencias sonoras únicas e irrepetibles", o ciclo de concertos traerá á comunidade galega catro grandes directos de artistas que terán que adaptar en ocasións os seus estilos a formatos máis íntimos, contidos e próximos ao público, saír en ocasións da liña vándala que os caracteriza.
Neste 2025 son Marlena en Vigo (15 de novembro no Hall do Teatro Afundación), Christina Rosenvinge na Coruña (21 de novembro no Salón Atlántico de Árbore dá Veira), Zahara en Santiago de Compostela (22 de novembro no Patio de Cristal de San Francisco Hotel Monumento) e A Habitación Vermella en Lugo (29 de novembro no Círculo das Artes de Lugo), artistas en primeira liña da escena nacional que collen a testemuña de Rayden, Andrés Suárez, Second, O Kanka, Travis Birds, Nena Daconte, Carlos Sadness, María José Llergo ou Marwán.
Só A Habitación Vermella ten aínda tickets á venda, mentres que para as outras tres actuacións xa se colgou o cartel de 'Sold Out'. Os asistentes, ademais de boa música, gozarán de bocados sorprendentes da man dalgúns dos mellores artistas dos fogóns. "Algúns dos chefs Alhambra máis recoñecidos de Galicia prepararán os seus persoais aperitivos para degustar en cada un dos concertos en vivo", detallan os organizadores.
Para o concerto de Marlena en Vigo, as creacións gastronómicas correrán a cargo de Manel Rial, chef natural de Aldán do Ristorante Il Popolo, en Cangas. A actuación de Christina Rosenvinge estará acompañada das mans expertas do herculino Luís Veira, recoñecido en 2010 cunha Estrela Michelin, mentres que o chef José Manuel Martínez “Josiño”, de Torodia pero afincado na capital galega á fronte da Gastroteca Salvaxe, será o que acompañe a Zahara. En Lugo, no entanto, serán dous chefs os encargados de pór todo o sabor, os irmáns Guillermo e Diego Centeno, coñecidos polo xiro de porca que deron á cociña no restaurante Vertixe, en Doade.
Escribe o teu comentario