Produtores de mexillón de Sardeña interésanse polas técnicas usadas en Galicia

Unha delegación visitou a nosa comunidade para coñecer a metodoloxía de seguridada alimentaria e comercialización.


|

Mexillon


Un grupo de produtores de mexillón de Sardeña visitaron nos últimos días Galicia para coñecer as técnicas de control e comercialización que se realizan no Instituto Tecnolóxico para ou Control do Medio Mariño (Intecmar).


A delegación estaba formada polo presidente e o vicepresidente do consorcio de mexillóns de Olbia, así como por catro produtores deste molusco que forman parte do Grupo de Acción Costeira Norte de Sardeña.


Segundo informou este domingo a Xunta, a delegación visitou as instalacións do Intecmar, situadas en Vilaxoán, en Vilagarcía, onde se interesaron polo funcionamento das unidades do centro, especialmente nas metodoloxías para garantir a seguridade alimentaria que esixe a UE.


Intecmar colabora con diversos países desde a súa creación e recibe cada ano a visitantes de países e empresas que solicitan asesoramento en materia de protección, control sanitario e comercialización de moluscos.


relacionada O TS ratifica a multa de Competencia aos produtores de mexillón galegos
relacionada A Xunta amplía a duración das concesións das bateas de 30 a 50 anos

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE