Produtores de mexillón de Sardeña interésanse polas técnicas usadas en Galicia
Unha delegación visitou a nosa comunidade para coñecer a metodoloxía de seguridada alimentaria e comercialización.
Un grupo de produtores de mexillón de Sardeña visitaron nos últimos días Galicia para coñecer as técnicas de control e comercialización que se realizan no Instituto Tecnolóxico para ou Control do Medio Mariño (Intecmar).
A delegación estaba formada polo presidente e o vicepresidente do consorcio de mexillóns de Olbia, así como por catro produtores deste molusco que forman parte do Grupo de Acción Costeira Norte de Sardeña.
Segundo informou este domingo a Xunta, a delegación visitou as instalacións do Intecmar, situadas en Vilaxoán, en Vilagarcía, onde se interesaron polo funcionamento das unidades do centro, especialmente nas metodoloxías para garantir a seguridade alimentaria que esixe a UE.
Intecmar colabora con diversos países desde a súa creación e recibe cada ano a visitantes de países e empresas que solicitan asesoramento en materia de protección, control sanitario e comercialización de moluscos.
Escribe o teu comentario