España cae ás portas da final cun baño de Eslovenia

72-92. A selección non soubo como frear ao seu opoñente e un terceiro cuarto pésimo desbaratou calquera opción de vitoria.

|

Basketespeslovenia

España terá que conformarse con loitar polo bronce no Eurobasket, tas verse superada por Eslovenia na semifinal deste xoves, que perdeu por 72-92.

España non tivo o día, nin desde o tiro exterior nin na pintura cun Vidmar defendendo con intelixencia e carácter a Pau Gasol. Prepelic, Dragic, Randolph e un excelso Doncic xogaron un gran partido e destronaron ao campión.

O primeiro cuarto demostrou o pouco acerto dos de Scariolo, que terminaron con 0 de 6 en triplos, polos 6 de 8 de Eslovenia. E ao descanso, España chegou con 4 puntos abaixo.

O terceiro cuarto terminou por rematar á selección española mentres Eslovenia crecía en defensa de forma directamente proporcional ao seu acerto en ataque. Doncic manexaba a situación e España meteuse nun colapso ofensivo e con só 12 puntos anotados nun cuarto complicouse o partido.

Sen ser capaz de recortar a distancia no que quedaba de partido, as caras do banco español do último cuarto reflectían a decepción augurando a derrota que se ía facendo máis clara a cada minuto.