O Celta de Vigo perde no último minuto contra o Espanyol confirmando a súa mala serie

Os galegos levan catro partidos sen puntuar e aínda non conseguiron asegurar a súa salvación.

|

Wu lei

Wu Lei, xogador do RCD Espanyol de Barcelona | @ep

O Espanyol conseguiu a vitoria 'in extremis' esta tarde no RCDE Stadium contra o Celta de Vigo por 1-0. Foi o dianteiro chinés Wu Lei quen colleu a substitución de Raúl de Tomás e converteuse no heroe da tarde ao marcar un gol a escasos minutos do final do partido. O dianteiro chinés con este gol estréase coa súa faceta goleadora esta tempada e faio para deixar practicamente selada a permanencia do equipo catalán un ano máis en primeira división.

O conxunto de Vicente Moreno baseouse na efectividade para levar o partido. Tivo poucas ocasións de gol durante o partido. De feito, foi o Celta o que equipo que tivo varias oportunidades para abrir latéxea pero foi Diego López quen salvo ao equipo perico. O acerto de Wu e a brillante actuación do meta galego foron as claves do sufrido pero vital triunfo dos branquiazuis.

Moito tenteo e imprecisións nos primeiros minutos do partido, sendo o Espanyol o que se fixo co balón pero foi o Celta o que deu o primeiro susto. No minuto 8, Aspas, quen ía a ser, sacouse un bo disparo pero Diego, que volvía tras superar as súas molestias no xemelgo, luciuse cunha boa man. E no rexeite, Brais cun chute afastado envelenado volveu probar ao porteiro perico, de novo unha muralla.

Brais, case chegando ao minuto 30 de partido, volveu empregarse sen sorte, aínda que Darder foi o que mereceu irse ao descanso con premio. O ‘meigo’ perico inventouse unha incursión que lle levou ata a cociña celestre tras desfacerse de ata tres traseiros, pero o seu centro non atopou rematador pois debeu xutar para culminar o seu ‘jugadón’ que levantou a bancada. Brutal.

Antes do descanso, revés para o Espanyol pois Yangel Herrera viu amarela, a quinta no seu cómputo persoal, e non estará no Wanda o vindeiro domingo.

RDT non foi nin de lonxe, o de anteriores partidos, seguramente minguado polas súas molestias no ombreiro. Aínda así tivo unha clara no 75’, pero Araujo rouboulle a carteira, desfacendo o man a man do ariete perico co porteiro visitante. Non reaccionaba o Espanyol, obtuso e sen pegada.

Animouse o partido na recta final, poñendo a directa os pericos. O Celta merecera marcar, pero foi o Espanyol o que tivo a máis clara ao final. No 84’, Wu Lei foise como unha bala pero Dituro gañoulle a partida cunha boa man para marrar o gol. Puado cazou o rexeite pero non acertou a perforar a meta.

Apertou o Espanyol con todo in extremis e logrou premio. Avisou RDT no 88’, pero foi Wu Lei o que se estreou ao grande. O porteiro Dituro regalou un balón cun pase moi arriscado que recolleu Darder. E o ‘mago’ serviu a Wu que se sacou un obús colocado para poñer o 1-0 no 89’.

Aínda houbo tempo para que Diego López lucísese a chute de Javi Galán, pero o triunfo non se escapou de o RCDE Stadium unha xornada máis.

E a afección explotou de alegría tras a nova vitoria do seu equipo ante un rival directo e tras un partido onde os galegos deron moita guerra e aos cataláns custoulles levar o gato á auga. Ao final, o RCDE Stadium segue sendo un fortín e o Espanyol pode dar por atado o seu primeiro obxectivo, a permanencia.