Javier Olleros, á fronte do restaurante Culler de Pau no Grove, candidato a ser o mellor cociñeiro do mundo
Javier Olleros, o chef de Culler de Pau, situado na localidade pontevedresa do Grove, é un dos a mellor cociñeiro do mundo, situándose xa no top 100 de mellores cociñeiros, segundo recolle a conta de instagram 'The Best chef Awards'.
Olleros, nacido en Suíza pero criado no Grove, rexenta xunto á súa parella o 'Culler de Pau', todo un referente da gastronomía galega.
De familia de restauradores, Olleros viviu entre fogóns desde pequeniño. Ademais de dúas Estrelas Michelín e tres Soles Repsol, agora podería impoñerse en o 'The Best chef Awards'.
Javier Oleiros (centro), en 2016 | Foto: Xunta.gal
Xunto a el, outros nomes de cociñeiros españois como Jordi Vilá (Alkimia), Víctor Arguinzoniz (Asador Etxebarri), Paco Pérez (Paco Pérez Miramar) ou Mario Sandoval (Coque). En 2021 gañouno Dabiz Muñoz, propietario de DiverXo.
"As miñas influencias son e foron moitas, pero o meu gran referente é o meu pai. El ensinoume todo sobre este oficio: disciplina e ganas de mellorar cada día dando todo o mellor posible", publica a conta de instagram do certame de cociñeiros, citando palabras do cociñeiro galego.
Ademais, Olleros explica o seu compromiso co cliente, co medio ambiente, os provedores e o equipo. "E finalmente, a paixón, que nos impulsa a manter espertos os nosos sentidos; a que imprimimos en todos os nosos comensais", apunta.
Conta con dúas Estrelas Michelín, mentres que Culler de Pau ostenta tres soles Repsol e sitúase entre os 200 mellores restaurantes de Europa.
Escribe o teu comentario