Els positius covid entren en una nova fase de planura que per ara ens permet aguantar en nova normalitat

La raó de taxes resultant és de 0,92, el que significa que en l'última setmana hi va haver un 8% menys de positius que en la penúltima. Una caiguda de el 8% setmanal és una cosa pitjor que la velocitat d'ahir (10%) però està en la línia de l'última setmana.


|


Els 31 nous positius per PCR comunicats avui confirmen que Galícia entra en una nova fase que, per ara, sembla d'plana. Tots els índexs a penes es mouen més enllà de pujades o baixades gairebé insignificants.


Els casos actius tornen a caure després del rebot d'ahir, però la caiguda és la més petita des del pic de la cinquena onada.





La incidència acumulada setmanal es manté en 6,57 positius per 100.000 habitants per segon dia consecutiu. Seguim en nova normalitat segons l'escala d'aquest indicador al semàfor oficial d'alertes.





La incidència acumulada a 14 dies descendeix avui després de la pujada d'ahir, però el canvi és ínfim, vam passar de 14,5 a 14,2. També seguim en nova normalitat en aquest índex.


El doble de la incidència setmanal (13,14) és menor que la incidència bisetmanal (14,2). La raó de taxes resultant és de 0,92, el que significa que en l'última setmana hi va haver un 8% menys de positius que en la penúltima.


Una caiguda de el 8% setmanal és una cosa pitjor que la velocitat d'ahir (10%) però està en la línia de l'última setmana. El descens de contagis continua des d'una perspectiva setmanal, encara que sigui gairebé imperceptible, cosa que en tot cas ja és un èxit tenint en compte el reduït de les xifres.


La taxa de positivitat ahir va ser de l'1,08% i ens ajuda a mantenir-vos en nova normalitat perquè la mitjana setmanal segueix per sota de 4%. El problema és que aquesta mitjana setmanal ha crescut en quatre dels últims cinc dies. El seu valor, això sí, segueix sent molt modest, 1,35


EVOLUCIÓ DELS CASOS ACTIUS

El total d'infectats descendeix avui un -2,5%. La mitjana setmanal fa un pas en la mala direcció i puja de -4,7% a -4,2%.



D'aquest -4,2% podem fer una lectura ambivalent. D'una banda, és bo -fins i tot excepcionalment bo- que seguim reduint tant els casos actius quan queden ja menys de 500. D'altra banda és preocupant que la velocitat de reducció freni notablement. Comencem octubre amb una caiguda superior a l'-7%.


En termes absoluts, els percentatges d'avui equivalen a un descens de - 13, el més modest des del pic de la cinquena onada. El total és de 495 casos actius. És el mínim d'infectats des del 5 d'agost de 2020.


DADES PER ÀREES

La Corunya (9) i Pontevedra (6) són els districtes que més positius comuniquen avui. Lugo marca una fita al no sumar ni un diagnòstic en tot el dia, una cosa mai vista aquest any. Una altra bona notícia és que per primera vegada el 2021 hi ha menys de 10 malalts crítics.





Més dades a nivell municipal i de districte de SERGAS en uns minuts a Galiciapress.



CONCLUSIONS

Amb aquestes xifres sobre la taula, es pot inferir que:

  • La pandèmia està en uns nivells excel·lents que acaben de servir el president de la Xunta per confirmar que Galícia desactivarà l'alerta sanitària la setmana que ve.
  • Aquesta decisió comporta cert risc vista l'evolució recent. La millora ha desaparegut i estem entrant en una nova fase. Per ara, sembla que és una fase de plana, amb lleus alces quan es detecta un brot en determinada residència o col·legi. El problema és que aquests brots comencen a no ser inusuals i segueixen tenint conseqüències luctuoses. Per exemple, la mort d'una dona gran de la residència Sanitas de La Corunya ahir.
  • L'aparició de brots no és una cosa que es pugui enfocar com un problema aïllat. El virus sempre entra a les escoles oa les residències des de fora. Si cada cop salten més residències amb brots és perquè cada vegada hi ha més virus fora. Aquesta setmana, per cert, han augmentat els casos actius en residències.

    ElFN1 b incidència acumulada a 7 d es en galicia b (3)


Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE