La directora de DomusVi Chantada investigada per la presumpta agressió a un ancià d'aquesta residència

L'empresa assegura que els fets denunciats pel president de REDE són "totalment infundats" i valorarà emprendre accions legals

|

L'empresa nega la versió dels denunciants i els amenaça amb portar-los als tribunals


Els denunciants asseguren que la directora va acorralar el resident i va col·laborar en el bloqueig del seu telèfon perquè el resident no pogués contactar amb la Guàrdia Civil


Residència de DomusVi Chantada abans anomenada Geriatros en una foto de Google Street View



Un jutjat ha obert diligències contra la directora de la residència DomusVi Chantada (Lugo), Petri Rodríguez, arran d'una denúncia presentada davant la Guàrdia Civil pel president de la Federació Gallega de Associacions de Familiars i Usuàries de Residències de Galícia (REDE) , Paulino Campos, per suposades "agressió, amenaces i coaccions" a un dels usuaris.

En concret, segons confirmen a Europa Press fonts judicials, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Chantada va emetre dimecres una resolució mitjançant la qual "ha iniciat el procediment penal per a la investigació dels fets" recollits en la denúncia, un cop rebut l'atestat per part de l'Institut Armat.

VERSIÓ DELS DENUNCIANTS
Aquesta denúncia va ser interposada el dissabte 15 de maig pel president de REDE --en qualitat d ' "amic" de l'ancià suposadament agredido-- i per una altra persona per uns fets que l'empresa nega.

Segons consta en l'escrit de denúncia, a què ha tingut accés Europa Press, el primer dels episodis relatats data de el passat 7 de maig, quan la directora de centre va entrar a l'habitació d'aquest usuari "amb un to de veu molt alt, exaltat i agitat ".

De fet, Petri Rodríguez li retreia haver-se "comunicat amb l'exterior" per denunciar que --recoge la denúncia-- els 200 majors de la residència portaven dies "en confinament il·legal" per un brot de covid que afectava a menys d'una desena de persones i de què ara ja no queden casos.

Així doncs, en aquest moment, l'ancià va ser "empès i arraconat contra la paret" per la directora "en un clar acte d'agressió física", mentre ell el va instar a "acabar immediatament l'acció violenta ja que es posés a una distància mínima d'un metre com correspon a les mesures de seguretat i prevenció "davant la covid.

Segons la denúncia de el president de REDE, les 200 persones que viuen a DomusVi Chantada "van ser alliberades de l'confinament" a l'endemà, quan el suposadament agredit "tenia la intenció de denunciar" els fets davant la Guàrdia Civil, cosa que "no va poder portar a terme pels impediments mostrats per la residència per poder sortir de les seves instal·lacions ".

UN TELÈFON "INUTILITZAT"
A majors, l'escrit presentat assenyala com dimecres passat, 12 de maig, a aquest usuari "li va ser inutilitzat (bloquejat) el telèfon". Així, va haver de demanar-li el terminal a un company de centre per trucar a Paulino Campos, a qui li va assegurar que els seus fills "havien decidit bloquejar-li el telèfon a petició de la directora de DomusVi Chantada amb amenaces i coaccions", a el temps que sol·licitava " ajuda "perquè el suposat episodi d'agressions fossin posats en coneixement de la Guàrdia Civil.

Així mateix, la denúncia assegura que aquest usuari, que va confessar estar disposat a arribar "fins on faci falta" per aclarir els fets, ja havia estat agredit en una altra ocasió "per un resident amb les facultats pertorbades" sense que la direcció de l'geriàtric "prengués mesures preventives "posteriorment.

"Per tot això, se sent amenaçat i perseguit, pel que sol·licita l'acció de la justícia, així com que s'obri la possibilitat d'un trasllat de residència a vista dels esdeveniments violents recurrents contra ell i les llibertats fonamentals (entre elles les de llibertat d'expressió) per les que hauria d'estar emparat ", conclou l'escrit.

DOMUSVI NEGA ELS FETS
Després de la presentació de la denúncia davant la Guàrdia Civil, fonts de DomusVi consultades per Europa Press asseguren que els fets dels quals se l'acusa a Petri Rodríguez "són totalment infundats, distorsionats i no responen a la realitat".

A més, la companyia destaca que "compta amb el total suport" dels familiars de l'usuari suposadament agredit, ja que no estan d'acord amb la interposició d'aquesta denúncia i "no dubten de la bona gestió realitzada per part dels empleats i la pròpia direcció "--asseguren les mateixes fonts de la companyia--.

No en va, la direcció de DomusVi Chantada ha avançat que valorarà emprendre accions legals davant de "les greus acusacions rebudes" per part de el president de REDE.

En qualsevol cas, el jutjat ha obert diligències per iniciar la investigació dels fets denunciats, després d'haver rebut l'atestat amb les declaracions preses als implicats ia la família per part de la Guàrdia Civil.

Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidade - Configuración de cookies - Consello editorial - Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE