Aumentar a produción das denominacións de orixe de queixo, a aposta da Xunta no sector lácteo

|

José González, conselleiro de Medio Rural, participou na xornada 'Queixos galegos con DOP - Irmáns de leite', onde reivindicou o peso destes produtos na economía galega. 


Xunto con a estratexia de dinamización do sector lácteo, o conselleiro tamén se referiu á controvertida lei de recuperación da terra agraria de Galicia que programa a Xunta.


Pas1


José González no encontro de Pas de Reis | Foto: Xunta


A Xunta de Galicia aposta por aumentar a produción das denominacións de orixe de queixo galegas e por mellorar o seu posicionamento no marco da estratexia do sector lácteo.


Así o destacou o conselleiro do Medio Rural, José González, en clausúraa da xornada técnica 'Queixos galegos con DOP - Irmáns de leite', celebrada en Palas de Rei (Lugo), e na que estivo acompañado polo delegado territorial da Xunta na provincia, Javier Arias, polo director xeral de Gandaría, José Balseiros; así como polo titular da Axencia Galega dá Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos.


O acto, dirixido a un grupo de queseros tradicionais do concello lucense de Palas de Rei, busca abordar a experiencia produtiva de cada un deles e a importancia das marcas de calidade diferenciadas como potenciadoras da distribución destes produtos.


Así, na xornada, púidose coñecer de primeira man o bo facer dos representantes das DOP Queixo Teto, Cebreiro, Arzúa Ulloa e San Simón dá Costa premiados cos ouros na Cata dúas Queixos de Galicia 2020.

Ante todos eles, o conselleiro puxo en valor cada unha das formas tradicionais que adquire un produto da calidade extraordinaria como é o queixo, así como a relevancia destas catro denominacións de orixe no marco do sector lácteo galego.


Nesa liña, lembrou que Galicia destaca como unha das dez principais rexións leiteiras de Europa, producindo o 40% do leite de toda España e abarcando máis da metade das explotacións lácteas do total nacional.


Deste xeito, co obxectivo de consolidar aínda máis este sector crave para a economía galega, José González apostou por continuar impulsando a transformación do leite en produtos de alto valor engadido que xeren riqueza en Galicia.

Segundo indicou, é o caso dos queixos con selo de calidade polo que é necesario aumentar o peso destes produtos na transformación industrial, avogando por optimizar os procesos de elaboración e poñendo en valor as súas características diferenciadoras relacionadas co territorio e co seu proceso de elaboración.


Ademais da estratexia de dinamización do sector lácteo, o conselleiro tamén se referiu á futura lei de recuperación da terra agraria de Galicia --actualmente en trámite parlamentario-- e aos instrumentos de mobilización que permitirán proporcionar máis baseterritorial aos agricultores e gandeiros que así o demandan.


Sen comentarios

Escribe o teu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Galiciapress
Praza da Quintana, 3; 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS OS DEREITOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consello editorial Publicidade
Powered by Bigpress
CLABE