Así será a reapertura da hostalería en Galicia: 4 niveis con aumento progresivo de aforos, grupos e horario
A Xunta de Galicia fixo público o seu plan para a reapertura graduada do sector hostaleiro nos municipios afectados polas restricións na comunidade.
A apertura da hostalería comezará con horarios que non poderán prolongarse máis aló das 17 horas e un aforo -só atenderase a conviventes- restrinxido ao 30% no interior e ao 50% en terrazas.
A Xunta presentou este luns ao sector hostaleiro galego un plan de desescalada que propón unha reapertura progresiva dos establecementos en catro niveles --vinculados á situación epidemiolóxica de cada territorio nun momento dado-- e que implica aumento de aforos, horarios e grupos.
Así o anunciou o vicepresidente primeiro da Xunta, Alfonso Rueda, nunha intervención posterior á reunión que mantivo con representantes do sector e cos conselleiros de Emprego, María Jesús Lorenzana, e Sanidade, Julio García Comesaña.
Neste encontro, a Xunta presentou o seu plan de desescalada para a hostalería, un documento que vinculará a situación epidemiolóxica de cada territorio cos aforos, horarios e grupos permitidos nos establecementos. Os límites de cada unha das catro fases, con todo, fixaraos o comité clínico, que este martes analizará o texto.
FASES
De forma global, proponse unha fase uno, como a que viven agora os territorios con peche perimetral, sen actividade na hostalería. A partir de aí, naquelas áreas que melloren, os establecementos poderán abrir inicialmente ata as 17,00 horas, cun aforo restrinxido ao 30% en interiores e 50% en terrazas e, en principio, só para conviventes --nivel dous--.
A continuación, en canto os parámetros de cada área vaian mellorando, os aforos incrementaranse ao 50% en interiores e 75% en terrazas --nivel tres-- e ao 100% -nivel catro--, mentres que os horarios crecerán ata as 23,00 horas e os grupos estarán limitados a seis persoas non conviventes.
Escribe o teu comentario