​O Apóstolo bota unha man ao Compos, que regresa a Segunda B

Os de Yago Iglesias retornan á división de bronce do fútbol español despois de empatar en Balaídos contra o Ourense.

|

Sd compostela

O Compos superou ao Ourense en Balaídos | Foto: SD Compostela

Suor e gloria para a SD Compostela, que fixo valer a súa condición de campión de Terceira División para lograr o ascenso ante un correúdo CF Ourense, que vendeu cara a derrota. Os composteláns, que foron case todo o partido a remolque pero lograron igualar a falta de 20 minutos para o final grazas a un gol de Antas, que transformou unha pena máxima que ao cabo deu o ascenso aos da capital.

A cousa poñer pronto costa arriba para os de Yago Iglesias: aos trece minutos un centro lateral serviu para que Adri Castro cabecease ao fondo da rede dos santiagueses. A partir de aí, o cadro auriense tentou vivir das rendas e tentar aproveitar os descoidos do campión para abrir brecha no marcador.

As présas por tentar facer o segundo gol antes do primeiro pasaron factura aos albicelestes, que non atoparon a fluidez que caracteriza a este equipo. Custoulles meterse de novo no partido e non foi ata a segunda parte que foron a por o partido de forma decidida. O gol chegaría despois dunha derriba sobre Brais que o colexiado interpretou como penalti. Antas asumiu a responsabilidade e transformou desde os once metros.

O propio Antas puido selar o pase a Segunda B cunha vitoria no engadido, pero Parra atallou cos pés. Palmás tamén fixo gol nos minutos finais, pero o balón saíra previamente do campo e o seu tanto non subiu ao marcador, que se mantivo no 1-1.

Co ascenso do Compos no Día de Galicia, a festa na capital galega foi completa nunhas festas do Apóstolo en grao sumo inusuais, pero que con todo serán lembradas sempre pola xesta dun equipo que, despois dunha estancia máis longa do desexado nas catacumbas de Terceira División, volve ser de bronce.