O Chimy apaga as luces de Vigo

Un gol do arxentino a oito minutos da conclusión priva ao Celta dunha vitoria que tivo na man despois do gol de Santi Mina.

|

IMG 20200105 234155

Os que rexeitaron ir á Cabalgata de Reyes de Vigo e apostaron por pasar a noite en Balaídos esperaron irse a casa cun caramelo e levaron carbón. O Celta de Vigo só puido amarrar un empate na súa casa despois de igualar ante Osasuna, que levou un punto da súa visita a Galicia grazas a un tardío gol do Chimy Ávila. Santi Mina fixo o 1-0 pouco antes, pero o medo para perder o terreo conquistado amedrentou a un Celta que mereceu mellor sorte.

No primeiro tempo nin Celta nin Osasuna xeraron suficiente xogo como para levar o partido. A pesar de todo, Aidoo de córner e Rubén García, por culpa dun mal despexe de Rubén Blanco, puideron estrear o luminoso, pero ambos se toparon coa madeira. Á ocasión do ganés hai que engadir unha dobre ocasión dos celestes, cun disparo de Rafinha que rexeitou Herrera e que Mina mandou á platea, aínda que o linier anulou esta última ocasión.

PREMIO Ao ESFORZO

Na segunda parte o Celta saíu máis enchufado e apertou aos navarros, que só puideron frear o arrebato celeste con faltas. Con todo, os de Arrasate necesitaban pouco para crear perigo, con Chimy sempre roldando a área olívica.

Óscar García cheirou o sangue e foi a por os tres puntos dando entrada a Juan Hernández, que mellorou a imaxe do cadro celtiña e subiu unha marcha ao xogo. No minuto 75, Aidoo vestiuse de Rafa Márquez para poñer un pase desde o campo vigués ás costas de toda a zaga pamplonica para deixar só a Mina, que cun sutil toque librouse do cérbero e puxo o 1-0 no tenteador.

POUCO CHIMY É MOITO

O gol animou ao Celta, que puido rematar o choque, pero tamén o impacientó, o que deu ás a un Osasuna que só necesitou unha cabalgada de Estupiñán pola esquerda. O ecuatoriano puxo un centro precioso ao corazón da área para a chegada de Ávila, que se anticipou a un Costas que pecou de inxenuidade para cubrir ao arxentino, que cabeceou con potencia á rede para poñer o empate.

Era o minuto 82 e quedaba pouco tempo para a reacción, aínda que o técnico celeste tentouno dando entrada a Toro e Brais, que non puideron máis que ver como outros dous puntos íanse sen remedio de Balaídos. Queda o consolo de que o punto saca aos vigueses do descenso. Esperemos que as súas maxestades traian algún reforzo e algo de sorte, ou o carbón das Pontes acabará todo en Balaídos.